Tom Cruise laver stadig nogle hæderlige actionfilm, desværre. Man burde egentlig boykotte ham og hans film, på grund af hans status som (vistnok) tredjekommanderende indenfor den absurde pseudoreligiøse sekt, Scientology. Manden er åbenbart skingrende vanvittig, men ingen interviewer, ikke engang Jon Stewart, tør/må stille ham spørgsmål omkring hans medlemskab af sekten. Anyways, han kan stadig spille rollen som aktionagent, og ikke hun i “Mission: Impossible”-sagaen, ganske glimrende.

Historien i “Impossible: Mission – Rogue Nation”, er dybest set ikke så forskellig fra de andre M:I-film, at det gør noget. Denne gang er det bagmændene bag Syndikatet, som har besluttet sig for at udrydde IMF, som skal findes og uskadeliggøres. Mon ikke det også lykkes for IMF-teamet denne gang 🙂

Filmens, i mine øjne, absolutte højdepunkt er bil- og motorcykeljagten cirka midtvejs i filmen. Dejligt rå stil, sindssygt flot fotograferet og meget lidt brug af CGI, så vidt jeg kan se. Det giver sgu noget, synes jeg, at man kan se biler og motorcykler bliver smadret for alvor. Her leverer Imperials sublime Dolby Atmos lydsystem så også lige de sidste spark i r*ven. En dejlig lang inciterende scene med kun ganske få fjollede bemærkninger, som sædvanligt leveret at Ethan Hunts (Tom Cruise) side-kick, Benji (Simon Pegg).

Der er i det hele taget skåret lidt ned på de mange mere åndede effekter, som de efterhånden legendariske gummimasker, som vel må siges at være lidt af et kendetegn for sagaen. En undtagelse er scenen, som vi i store træk også kender fra de andre film i sagaen, hvor en helt masse ting skal falde i hak på klokkeslet, således at teamet kan få fat på noget nødvendig information. Denne gang foregår scenen i en absurd, som i ABSURD stor vandkølet computer, som har et af historiens mest åndede sikkerhedssystemer. Jeg skal ikke gå i detaljer her, kun sige, “træk vejret dyyybt” …

Tom Cruise leverer som sædvanligt varen som Ethan Hunt, men så heller ikke mere. Simon Pegg, hvis rolle i M:I er blevet større fra film til film, og som sædvanligt står for filmens humoristiske indslag, er ikke så ringe endda. Svenske Rebecca Ferguson (Ilsa Faust) ser bestemt ikke værst ud, men virker ikke ligefrem som nogen stor fremtidig stjerne på filmhimlen. Man kunne måske godt have tænkt sig en kvinde som havde lidt mere i sig, en blot at mestre den svære kunst at balancere i tårnhøje stiletter 😉 Instruktøren bag løjerne, Christopher McQuarrie har kun to andre film på CVet (som instruktør). En af dem var den knap så fantastiske Cruise-film, Jack Reacher fra 2012. Så her er der da sket et fremskridt for McQuarrie …

Det som nok ødelægger “Mission: Impossible – Rogue nation” lidt for mig, er at der, særligt i anden halvdel af filmen er lidt for meget snak. Kedelig snak om CIA, MI6, dobbeltagenter, forrædere etc. En snak der havde været fin nok i en seriøs film som “Tinker, Tailor, Soldier, Spy”, men i “Mission: Impossible – Rogue nation”, som blot er (burde være) en underholdende aktionfilm, kommer det ærligt talt til at virke lidt hult og ligegyldigt.

Jeg synes ikke rigtigt at “Mission: Impossible – Rogue nation” tilføjer sagaen noget nyt. Hen mod slutningen af filmen kedede jeg mig lidt, så for min skyld måtte de gerne have klippet 15 minutter af filmen. Har du set de fire første M:I-film, skal du naturligvis også se denne her. Tom Cruise har så i øvrigt, så vidt vides, allerede sagt ja til at deltage i sekseren! “Mission: Impossible – Rouge Nation” får fire små stjerner.

starstarstarstarstar emptystar empty

Læs mere om “Mission: Impossible – Rouge Nation” på IMDb.

Pin It on Pinterest