Undlad at drikke og køre … i tog!

The Girl on the Train er historien om Rachel Watsons liv efter sin skilsmisse. Hver dag tager hun toget til sit arbejde i New York. Og hver dag passerer toget huset hvor hun boede førhen. Hendes tidligere mand bor der stadig, nu med sin nye kone og barn. Da Rachel forsøger at lede tankerne væk fra sine egne problemer, begynder hun at fokusere på et andet par, Megan og Scott Hipwell, der bor et par huse længere nede af togstrækningen. Hun skaber en vidunderlig fantasi i sit hovede, hvor Hipwells er en perfekt, lykkelig og smuk familie.

Men så en aften da toget passerer huset, ser Rachel noget som chokerer hende … Den næste dag vågner hun op, forslået og med voldsomme tømmermænd, og absolut ingen erindring om aftenen før. Hun har en følelse af at nemlig at noget forfærdeligt er sket … men hvad? Så kommer tv-nyheden, der fortæller at Megan Hipwell er forsvundet. Rachel bliver interreseret  i sagen, og forsøger at finde ud af hvad der skete med Megan, hvor hun befinder sig, og hvad præcist Rachel selv lavede den aften Megan forsvandt …

The Girl on the Train

I den første halvdel af The Girl on the Train bliver der godt nok kørt meget i tog. Og hver gang toget passerer de famøse huse, sænkes hastigheden til slow-motion. Det kan værer meget godt 2-3 gange, men efter at have oplevet det 117 gange indenfor de første 60 minutter, begynder det ærlig talt at blive en smule belastende. Udover dette misbrug af slow-motion, byder filmen ikke på de store filmiske nyskabelser. Well, der bliver gjort voldsomt brug af flash-backs, men hvilken film gør efterhånden ikke det 🙂

Emily Blunt (Rachel Watson), som vi kender fra fx. Sicario og Edge of Tomorrow, leverer en glimrende præstation i filmen. Måden hvorpå hun skildrer en kvinde som kæmper med flaskens dæmoner er til UG. Hun er virkelig langt ude, hun lyver om sin arbejde, hun lyver for sin roomie og hendes liv handler kun om at få drukket den næste flaske sprut. Hun tror, som alle alkoholikere, at hun er i stand til at skjule sin misbrug, hvilket hun selvfølgelig ikke er.

Udover Blunt, er The Girl on the Train ikke ligefrem proppet med A-liste skuespillere, i hvert tilfælde ikke af den type der er med i den slags film jeg ser 😉 Det nærmeste vi kommer kendiser, er Rachels roomie Cathy, som spilles af Laura Prepon, som vi kender som Alex Vause fra TV-serien Orange is the New Black og Lisa Kudrow fra Friends … siden da har hun ikke været med i det store, som spiller Rachels tidlligere mands chefs kone 😀 Begge har mindre og ej-mindeværdige roller i filmen.

Instruktøren Tate Taylor, som hidtil mest har slået sine folder som skuespiller, har (endnu) ikke det vilde instruktør-CV. Den eneste film jeg har set hvor han var med, var Planet of the Apes (Tim Burtons version fra 2001). De film han har instrueret, er jeg hidtil styret klar af. Han er vel ikke helt uden evner i instruktørfaget, men trods en par udmærkede og næsten chokerende voldelige scener, er filmen altså for lang-traurig i sin opbygning … efter min smag.

Jeg er normalt fan af Emily Blunt, men denne her film kan hun altså ikke bære hjem alene. Jeg har ikke læst bogen, som skulle være god. Så om filmen lever op til bogen, skal jeg ikke kunne sige. Den lever i hvert tilfælde ikke op til mine forventninger. Og så kan jeg konstatere, at jeg var betænkeligt tæt på at tage en skraber undervejs. Jeg blev kun lige akkurat reddet af at tempoet blev skruet en anelse i vejret, i de sidste 20-25 minutter. At man aldrig skal tage en trailer for gode varer, bliver med al ønskelig tydelighed, bevist her. The Girl on the Train får tre stjerner.

The Girl on the Train får premiere den 03. november 2016 her i Danmark.

starstarstarstar emptystar emptystar empty

Læs mere om The Girl on the TrainIMDb.

Pin It on Pinterest