Fik så set denne udmærkede action/dramafilm i Empire Bio i dag. Tom Hanks er ganske god som Cap’n Phillips og piraterne er nogle fattige og konstant khat-tyggende galninge, som faktisk spiller som de fleste af os nok forestiller sig at de opfører sig i virkeligheden … med en stor grad af desperat vanvid!

Altid sjovt at en film der foregår i et miljø, som jeg kender lidt til qua mine år hos Mærsk Data samt mine besøg på diverse Mærsk Line skibe. Maersk Alabama, som denne historie foregår på, er dog et af de mindre containerskibe (kun plads til små 1.100 TEU – den nye Triple E klasse har plads til godt 18.000 TEU).

Filmen er lavet i ret så dokumentaragtig (håndholdt) stil, specielt i den første halvdel. Men faktisk er det som om at filmen formår at skifte gear midtvejs, og bliver mere hektisk og spændene, mens diverse Navy SEALs, helikoptere, hangarskibe og destroyere bliver sat ind i jagten på piraterne.

Slutningen er selvfølgelig kendt – den ender godt ligesom i virkeligheden! Der er dømt lidt tåreperser, da den ellers stærke Captain Phillips, så småt begynder at krakelere, efter at det hele er overstået, da lægen på destroyeren begynder at lappe ham sammen. Tom Hanks er nu ret god også til de scener, og min søster som var med i biografen, sagde bagefter at kun da kneb en lille tåre 😉 “Captain Philips” får fire stjerner.

subscribesubscribesubscribesubscribenon-checknon-check

Pin It on Pinterest