Operation Fortune: Ruse de Guerre

af | 2023-01-08 | Film

A MAN CALLED FORTUNE

Årets første biograffilm i 2023, i et filmår der tegner langt bedre end de tre seneste, blev Operation Fortune: Ruse de Guerre. Vi tog endnu engang til MovieHouse i Hellerup. Var det et godt valg? Altså filmen, ikke biografen! 

INTRO

Filmen ligger i spiongenren og  handler om MI6-agenten Orson Fortune og hans hold, der rekrutterer en af Hollywoods største filmstjerner til at gå undercover på en mission.

Operation Fortune

UKRAINSKE ANTAGONISTER!

Fortune har fundet ud af, at en ny dødsensfarlig våbenteknologi er blevet solgt og kommet i de forkerte hænder, hvilket kan forskyde verdens magtforhold. Filmen starter som en af de gode gamle film fra Ritchies hånd. Lækkert er det lavet, og lyd og billede går op i en højere enhed. Desværre skal det vise sig at de næste to tredjedele er snak, snak, snak, stort set uden nogen som helst form for nerve. I den sidste tredjedel kommer der lidt action og humor, men det er ligesom for lidt, for sent.

CAST & CREW

Operation Fortune: Ruse de Guerre er instrueret af Guy Ritchie som Sherlock Holmes og The Gentlemen. I filmens hovedrolle ses Jason Statham, der flere gange tidligere har arbejdet sammen med Guy Ritchie på film som Wrath of Man, Snatch og Lock, Stock and Two Smoking Barrels, som stadig er hans klart bedste film … helt tilbage fra 1998.

Derudover kan også Hugh Grant, Josh Hartnett og Aubrey Plaza ses på rollelisten.

BILLEDE & LYD

Filmen blev lavet før Putins banditter angreb Ukraine. Set i lyset af dette, er det måske ikke så heldigt at filmens antagonister er fra Ukraine. Men nu er der jo altså tale om en film som intet har med virkeligheden at gøre. Når det er sagt, så kunne man godt ønske sig lidt mere vold. Statham kan da absolut stadig slå på tæven, der er bare alt for lidt af det i denne film. Jeg synes det virker som om at der generelt er lagt et filter over eksplosionerne, skyderierne og volden i filmen, og det er godt nok nederen 🙁

KONKLUSION

Jeg synes desværre at Richie forsætter sin deroute. To år efter LSaTSB blev han gift med Madonna, det holdt i otte år. Om han skulle have holdt fast i Madonna ved jeg ikke, men det var vel omkring skilsmissen fra hende, at hans nedtur begyndte. Anyways, jeg kan ikke forsvare at tildele denne film mere end tre yderst middelmådige stjerner.

star_fullstar_fullstar_fullstar_greystar_greystar_grey

Læs mere om Operation Fortune: Ruse de Guerre her.

1 Kommentar

  1. Jens Fuglsbjerg

    Enig og godt skrevet.

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest