Hollywood Galla

af | 2022-06-04 | Film, Koncerter

STEGELMANN ER EN KLART BEDRE VÆRT END CORTSEN!

Det var sjette tur til DR Byen, så vidt jeg husker, på fem år. Det er et genialt sted, specielt hvis man vil helt tæt på kunstnerne … og man har indløst billet til Parterre – 1. række. Aftenens Hollywood Galla bød på cirka tyve af de største musikhits fra filmens verden. Sammenlignet med fx Royal Arena er det nærmest rørende billigt at løse billet til en koncert der! Efter en superlækker menu med tilhørende gode cocktails (Yellow Fever og Pink Rimjob) på Bobo Food Studio, i de gamle turbinehaller bag Magasin du Nord, nåede vi frem til foyeren i DR Byen tids nok til at deltage lidt i Kahootquizzen, som fandt sted en cirka 45 minutter før koncerten begyndte. Quizzen indeholdt naturligvis kun filmrelaterede spørgsmål, og jeg klarede jeg mig, vel ikke totalt overraskende, godt, og var relativt tæt på at vinde 😉

INTRO

Selve showet omkring koncerten var klart bedre ved Agents are Forever end det var denne aften. Det skyldes ikke mindst at denne aftens vært, Ane Cortsen, er meget wooden, og totalt savner det entertainergen som værten ved Agents are Forever, Jakob Stegelmann, er i besiddelse af. Orkesteret, dirigenten, koret og solisterne, fejlede derimod intet. Jeg ved ikke om DR’s symfoniorkester nogensinde fejler?

Hollywood Galla

MUSIK FRA ØVERSTE HYLDE

I løbet af de næste 2½ time (inkl. pause) fik vi serveret cirka 20 temaer fra nogle af de største film, fx Whitney Houstons ”I Will Always Love You” – sammen med flere fede filmhits som ”Hanging Tree” fra Hunger Games, ”Themyscira” fra Wonder Woman og “Shallow” fra A Star Is Born.

SOLISTER & ORKESTER ETC.

Både de to unge solister, Andrea Oehlenschlæger og Diluckshan Jeyaratnam (som begge to er kendt fra nogle musicals … en kunstart jeg gik død i for tyve år siden), samt DR Juniorkoret er fantastisk gode. Det samme gælder, that goes without saying, symfoniorkester og dirigent.

SCENESHOW & LYD

Sammenlignet med Agents are Forever, var Hollywood Gallas brug af lasershow, pyroteknik og andre effekter så godt som ikke eksisterende. Er den slags staffage nødvendigt ved en koncert? Måske ikke, men jeg synes nu det giver denne type koncert et ekstra pift!

KONKLUSION

Jeg er absolut ikke nogen connaisseur ud i klassisk musik, og dermed er mit kendskab til live symfoniorkestermusik meget begrænset. Men “My Song” fra Moulin Rouge lyder bare ekstragodt når det bliver udsat for et (op til) 106-personers symfoniorkester fyldt med sublime musikere på alle instrumenter. Jeg synes solisterne, koret, orkesteret og dirigent samt løjer og lysshow var til næsten seks stjerner, mens Ane Cortsen var til fire fornuftige stjerner … vi lander på fem af de funklende 🙂.

Koncerten kan fx ses på DR2 Grundlovsdag/Pinsedag 2022 20:00. Se efter os på første række en anelse til højre fra midten, set fra vores synspunkt.

star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_grey

Læs mere om DR-Byens koncerter her.

2 Kommentarer

 1. Gitte Jantzen

  Hyggeligt at læse dine anmeldelser 👍🏻🤗
  Men skal du ikke fjerne koderne i begyndelsen og slutningen af mailen?
  Hilsen
  Din søde kusine

  Svar
  • bambiexplores

   Det er weird. Du burde ikke modtage en mail om at bloggen er blevet opdateret, 06:00 dagen efter den er blevet opdateret. Og der burde heller ikke følge underlige koder med. Jeg gentager, weird! Jeg kigger på sagen … dog ikke i aften 🙂

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

4 × five =

Pin It on Pinterest