ABBA Voyage

af | 2022-06-30 | Koncerter

THANK YOU FOR THE MUSIC!

Det tog kun en god halv time at på gåben, Tube og DLR at komme fra mit hotel ved Tate Modern til Pudding Mill Lane og ABBA Arena hvor ABBA Voyage foregår. Den til lejligheden opbyggede arena, som er nabo til den Olympiske by (fra 2012) var nem at spotte med dens futuristiske udseende. Arenaen som er bygget, så vidt som muligt, i træ, er paksammen- og genbrugbar. ABBA-skiltet overhovedindgangen kan naturligvis skifte farver og er “levende” 🙂

I forhallen er der fantastisk mange mad og drikke-boder, som serverer den sædvanlige omgang tvivlsomme fastfood, herunder hotdogs og nachos, øl og softdrinks, samt den i disse år allestedsnærværende prosecco, til voldsomt opskruede priser. Skulle man have ønsket ordentlig mad, kunne man for den nette sum af godt £200 pund, indtage fornuftig mad og drikke i en times tid i et tilstødende lokale. Det optrækkeri undveg jeg dog, og spiste på Wagamama før koncerten … til cirka 20% af prisen ;). I forhallen var der også mulighed for at købe diverse ABBA-relateret merchandise.

INTRO

Selve koncertsalen består af dance floor, som er nærmest scenen, tre sæt stolerrækker samt 8 dance booths. Dance floor var, klart det bedste sted, da man ved at placere sig helt fremme ved scenen, både kom til at stå 3 meter fra bandet og korpigerne (som altså ikke var hologrammer) og kom til at befinde sig midt i showet, badet i laserlys og var nærmest (halvvejs) omkranset at det gigantiske lærred.

ABBA

GAMLE HITS I NY INDPAKNING

ABBA Voyage begyndte med en af sangene fra deres nye noget tvivlsomme album, som så også hedder ABBA Voyage. Agneta, Björn, Benny og Anne-Frid befandt sig, i deres ikke voldsomt imponerende hologramform, på det store lærred et pænt stykke fra scenekanten. Udover de fire samt deres guitar og klaver, var lærredet tomt. Bortset fra at ABBA i sagens natur aldrig kom nærmere til scenekanten, var denne begyndelse kun starten på en stribe af deres gamle gamle hits i væsentligt oppeppede versioner, badet i laserlys og et futuristisk show på det store lærred.

SOLISTER & ORKESTER ETC.

Bjørn og Benny kan stadig spille, måske ikke live, men i hvert tilfælde i studiet. Egentlig synes jeg også at Agnetas stemme holdt ret godt, mens Anni-Frid lød som om hun lige havde været inde og vende en gang eller to (for meget) i Autotune.

Aftenens største hit, i mine øren, var da hologram-Bjørn startede Does Your Mother Know, men derefter overgav scenen til de rigtige musikere og de yderst fleksible korpiger, som sørgede for en top nice og nærmest rocket version af hittet.

SCENESHOW & LYD

Udover laserlysshowet både i salen og på det enorme lærred, var der en tilføjelse som jeg aldrig helt kom til at fatte meningen med. Nemlig samt tre-fire længerevarende animeinspirerede tegnefilm, med en pige der vandrede gennem slidte landskaber og over vakkelvorne hængebroer, som på et tidspunkt førte hende til en borg på en bjergtop hvor der var nogle kolossale stenansigter af de fire medlemmer af ABBA. Tegnefilmene virkede en anelse opblæste og selvfede … og en anelse ligegyldige.

Lyden som sådan var glimrende. Større var salen heller ikke. Der var dog fuld smadder på lyden, og der var lige et par gange hvor vi kørte på grænsen af en “overstyring” af lyden som gjorde den mudret i toppen. Men det var til at leve med.

Chiqutita var måske, i al sin enkelhed, aftenen visuelt flotteste. Den er vel også en af ABBA’s hits der holder bedst. Den var så også peppet op rent musisk, men var desværre ikke gjort længere. Bennys pianorif i slutningen af sangen, er et rif man aldrig kan få for meget af 😀

KONKLUSION

Showet varer kun 90 minutter, så med mindre du er gammel og/eller svagelig, så drop siddepladserne, thi de er alt for langt væk fra scenen. Man kan vel sige, at efter den her koncert, virker de originale versioner af deres hits noget tamme nu. ABBA Voyage i ABBA Arena … vi lander på fire af de fornuftige stjerner 🙂.

Der er vist nok lige tilføjet ekstra koncerter frem til ultimo maj 2023. Så der burde være tid nok til at købe billet til showet. Med syv koncerter om ugen, ganget med cirka 3000 publikummer pr koncert, er det jo alligevel en del personer som de satser på vil købe billetter til deres koncert! Vi snakker op i mod en million billetter, bare her i London, fortæller en hurtig hovedregning mig 😉

star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_greystar_grey

Læs mere om om ABBA Voyage og ABBA Arena her.

ABBA

2 Kommentarer

  1. Michael Vejrup

    God anmeldelse men jeg har et par kommentarer. Første nummer er The Visitors fra albummet af samme navn fra 1981. Sangstemmerne er fra gamle optagelser og fra pladerne. Det er derfor ikke de aldrende Abbas nuværende stemmer. 😉

    • Buch

      Det kan du meget vel have ret i! Men det lød i mine øren grangiveligt som om der var lavet et eller andet autotuneagtigt med A&A’s stemmer. Også selv om disse stemmer var taget fra de gamle optagelser 🙂

Pin It on Pinterest