Holy Spider

af | 2022-10-26 | Film

HAN SKAL HÆNGES

Årets sidste biograffilm i 2022, blev allerede set den 26. oktober i Grand Teatret. Da denne anmeldelse er loooong overdue, bliver den smidt ud nu, i denne ekstremt korte version.

INTRO

‘Holy Spider’ er baseret på den sande historie om ‘edderkoppemorderen’ Saeed Hanaeid, der påberåbte sig at være på en guddommelig mission, da han i årene 2000 og 2001 dræbte 16 prostituerede i Irans mest fundamentalistiske by.

Holy Spider

EDDERKOPPEMORDEREN

Filmen følger den kvindelige journalist Rahimi, der rejser til den hellige iranske by Mashhad for at efterforske en seriemorder, som går målrettet efter byens prostituerede. Efterhånden som Rahimi kommer tættere på morderens identitet, bliver udsigten til at opnå retfærdighed sværere, for morderen har stille og roligt opbygget heltestatus i store dele af offentligheden. 

CAST & CREW

Zar Amir-Ebrahimi, der spiller hovedrollen som Rahimi i ‘Holy Spider’, fik prisen som Bedste skuespiller på filmfestivalen i Cannes 2022, ligesom filmen var nomineret til Guldpalmen. De, for mig, totalt ukendte iranske skuespillere, gør det faktisk rigtigt godt

Den dansk-iranske instruktør Ali Abbasi instruerer film, og i 2018 vandt han festivalens Un Certain Regard for den opsigtsvækkende Grænse.

BILLEDE & LYD

Filmen er meget rå i sit udtryk og næsten dokumentarisk i sin stil og det passer fint, emnet taget i betragtning.

KONKLUSION

Om filmen ligefrem er en Oscar værdig, ved jeg ikke rigtigt, men da får da fire hæderlige stjerner med på vejen fra mig. 

star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_greystar_grey

Læs mere om Holy Spider her.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest