Equalizer 3

af | 2023-09-23 | Film

NINE SECONDS …

Mig og min biobuddy denne mandag aften, spiste, ganske udsædvanligt en dejlig dinner i privaten (hos bioboddyen). Derefter kørte vi til Moviehouse Hellerup for at se den tredje film i sagaen om om den nu noget aldrende hævner, Robert McCall, bedre kendt som The Equalizer. 

Det er tre uger siden vi så filmen, og jeg har ikke fået anmeldt filmen endnu. Om det skyldes min sendrægtighed eller kvaliteten af filmen, burde du ikke være i tvivl om efter at have læse denne ekstraordinært korte anmeldelse.

INTRO

Robert har taget ophold i en lille by (på en ø?) i den sydlige del af Italien, hvor han planlægger at slappe af resten af sit liv. Han har så åbenbart overset at han befinder sig midt i mafialand, og så kan Robert naturligvis alligevel ikke holde sig helt i ro. På et vinslot, hvor han knækker halsen på en par håndfuld mafiosoer, finder han en usædvanligt stor mængde narkotika. Han tager kontakt til sine gamle “venner” i CIA, og så kan kampen for retfærdigheden for alvor begynde …

the equalizer 3

THAT’S WHAT I’LL GIVE YOU DECIDE YOUR FATE!

Selve setuppet i denne film forekommer mig helt ude i skoven. Hvorledes kan det gå til at CIA pludselig er i Italien og har overtaget kampen mod mafiosoerne? Og at det italienske politi, såden mere eller mindre, blot står på sidelinjen og ser til? Roberts kamp for de lokale beboere i hans nye hjemby er da sympatisk nok, men voldsomt spændende er den altså ikke. Manuskriptet virker ærlig talt som venstrehåndsarbejde

CAST & CREW

Denzel Wahington er blevet gammel, meget gammel, og i virker noget for tilbagelænet for min smag i The Equalizer 3. Dakota Fanning er da meget god i rollen som CIA-agenten Emma Collins, men så er der ikke så meget mere at sige om castet. 95% af det øvrige cast består af, for mig, komplet ukendte italienske skuespillere.

Antoine Fugua, som også sad i instruktørstolen under indspilningerne af de to første film i Equalizer-sagaen, er måske også blevet for gammel, for de fede actionsekvenser, som specielt etteren men til dels også toeren er kendt for, udebliver mestendels her i treeren.

BILLEDE & LYD

Der er faktisk kun en scene i filmen som tager lidt fusen på en. Det er da mafiosoerne, som vist nok prøver at lade som om at de er terrorister, som om det skulle gøre sagen bedre, detonerer i bombe midt i Rom, hvor Emma (Dakota Fanning) kommer til skade. Den eksplosion er på alle måde fænomenalt lavet. Vi lettede næsten i vores biografsæder, på grund af det uventede, lydtrykket og det hele. Ikke meget at hænge sin hat på, en lækker eksplosion, i en hel actionfilm. Men sådan har jeg det altså med den film.

KONKLUSION

The Equalizer 3 varer 109 minutter, hvilket er alt rigeligt for denne temmeligt tyndbende historie. Vi må da håbe at vi bliver skånet for en firer 😉 Vi lander vi på seks yderst jævne stjerner.

star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_greystar_greystar_greystar_grey

(jeg har skiftet min stjernegivning ud med 10-skalaen, så den matcher med de stjerner jeg giver på IMDb)

Læs mere om The Equalizer 3 her.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest