Peter Gabriel – I/O Tour

af | 2023-06-11 | Koncerter

HAN KAN STADIG NOGET …

Vi have fået nogle supergode pladser i Royal Arena denne aften. Koncerten startede temmelig sharp 20:02. Efter 70 minutter holdt Peter en tissepause på 13 minutter, herefter slukkedes lyset og anden del af koncerten, som også varede en god time, begyndte. Det kan vi lide. Så må alle de tissetrængene og ølhungerende fjolser stavre ind i bælgmørke. God stil der Peter 😃

INTRO

Denne aftens koncert med Peter Gabriel, som var min første, var uden tvivl en uforglemmelig oplevelse. Sidste gang han var i DK var i 2013 … det var i Boxen. Og før det var han her i 1987, så man kan ikke ligefrem sige at han har overrendt Danmark. Den karismatiske musiker og ikoniske frontfigur gav publikum en aften fyldt med fantastisk musik, enestående lyd og et imponerende sceneshow. Med en lang og imponerende karriere, som for alvor startede da han gik solo efter tiden i Genesis i 1975, bag sig skuffede Peter Gabriel ikke, da han trådte ind på scenen denne aften.

Peter Gabriel - I/O Tour

MEN VI SAVNEDE KATE BUSH!

Peter Gabriel spillede 22 numre denne aften, hvoraf 11 var fra hans kommende album, I/O. Det album lyder som om det er en must-have. Han kan stadig noget, selvom han har rundet de 73 somre. Den helt høje falset, som man kender allerede fra hans gennembrudssang Solsbury Hill, kan han dog ikke rigtigt nå mere. Og så savner man lidt Kate Bush ved Don’t Give Up. Bevares erstatningen sang da OK … men hun lå milevidt fra Kates vokal

BANDET

Peter Gabriel er en af de mest fremtrædende og respekterede musikere i vores tid, og hans talent og dedikation skinnede igennem under hele koncerten. Med en stemme, der stadig er fyldt med kraft og følelse, formåede han at skabe en dyb forbindelse til publikum. Hans musik er tidløs og formår at berøre hjertet på enhver, der lytter. Det var tydeligt, at Peter Gabriel stadig brænder for at optræde og dele sin musik med verden. Den 77-årige bassist Tony Levin, der har været med i bandet siden 1977, kan stadig ramme de helt dybe toner til UG og komplimenterer dermed stadig Peter Gabriel perfekt.

SCENESHOW

Sceneshowet var intet mindre end spektakulært … dog i en noget mere afdæmpet version end i hans storhedstid med de helt vilde koncerter i 80’erne og 90’erne. Peter Gabriel er kendt for at skabe visuelt imponerende optrædener, og denne koncert var ingen undtagelse. Bag scenen var der et stort lærred, hvor billeder og animationer blev projiceret, hvilket skabte en visuel fortælling, der komplementerede musikken perfekt. Fra farverige abstrakte mønstre til ikoniske billeder fra Gabriels karriere blev publikum ført med på en visuel rejse. Diverse performere tilføjede endnu et lag af æstetik og energi til sceneshowet, hvilket gjorde det til en totaloplevelse for både øjne og ører.

LYD

Lyden under koncerten var simpelthen fantastisk. Hvert eneste instrument blev fremhævet med en klarhed og balance, der tillod hver tone at trænge igennem og fylde hele lokalet. Fra de sprøde guitarriffs til de pulserende trommerytmer var lydbilledet fuldstændig upåklageligt. Det var som om, musikken omsluttede os og skabte en næsten magisk atmosfære. Lydteknikerne havde overvejende gjort et fremragende stykke arbejde med at sikre, at hver nuance og detalje i musikken kunne høres tydeligt, hvilket gjorde oplevelsen endnu mere intens. Dog var der nogle af melodierne i starten af koncerten hvor lyden fremstod noget mudret.

KONKLUSION

Alt i alt var den denne koncert med Peter Gabriel en uforglemmelig oplevelse. Hans musikalitet og passion for musikken var tydelig gennem hele showet. Lyden var i topklasse, og sceneshowet var intet mindre end en visuel fest. Publikum blev taget med på en rejse gennem Gabriels imponerende repertoire og blev efterladt med en god følelse. Vi lander naturligvis på fem flotte stjerner.

star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_grey

Læs mere om PETER GABRIEL her

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest