Nå ja, mandagens højkulturelle forpremiere i Dagmar var Stephen Frears seneste opus “Philomena”. Filmen med altid glimrende Judi Dench og Steve Coogan i hovedrollerne, er et socialrealistisk drama som er baseret på virkelige begivenheder. Filmen er et stilfærdigt og (endnu et) berettiget angreb på nogle af de overgreb som den katolske kirke efterhånden er blevet så berygtede for.

Denne gang handler det så ikke om ækle gejstliges voldtægt af kordrenge, men om hvordan unge Irske gravide kvinder midt i forrige århundrede (fortalt via flashbacks), blev “indespærret” på katolske klostre, hvor deres nyfødte børn blev taget fra dem og solgt til rige Amerikanske barnløse ægtepar.

Filmen handler om hvordan den aldrende Philomena, med hjælp fra journalisten, og tidligere medlem af New Labor regeringen, finder ud af hvad der skete med hendes søn, som blev taget fra hende straks efter hans fødsel i 1955.

Trods det alvorlige emne, er filmen absolut ikke uden humor, både fra Coogan, som jo går for at være lidt af en arvtager til Peter Sellers, men også fra Dench. Jeg er lidt af en sucker for den underspillede sorte humor, som vi ofte finder i film af den her slags – tænk “Secret & Lies”. “Philomena” får fire store stjerner, ud af seks mulige!

subscribesubscribesubscribesubscribenon-checknon-check

Pin It on Pinterest