Nu synes jeg at Matthew McConaughey er en fantastisk god skuespiller som, indenfor de sidste 12-18 måneder, har fået sig noget af et comeback. Selv om han kun var med i den første halve time af ‘The Wolf of Wall Street’,nåede han alligevel at levere en super præstation her, og i ‘Mud’ spillede han til intet mindre en Oscar, hvis du spørger mig. En Oscar som han så ikke blev nomineret til for den film. Det er han så til gengæld blevet for sin rolle, som den AIDS-ramte Ron Woodroof i ‘Dallas Buyers Club’. Han spiller, sammen med Jared Leto, som spiller den ligeledes AIDS-ramte transseksuelle Rayon, også glimrende. Men så heller ikke mere…

Filmen foregår i 1985, hvor AIDS-epidemien for alvor er ved at tage fart. Woodroof, som er elektriker på en on-shore borerig, han spiller på rodeoryttere – og det er han dårlig til, bor i et mobile home og er dermed allerede lidt af en forhutlet og ikke særlig sympatisk person. Og så bliver han smittet med HIV, af en af de utallige kvinder som han knalder på sin vej, og alt begynder at ramle. Samtidig med at hans gamle venner skubber ham væk, da de tror at han er blevet bøsse, finder han nye venner i den transseksuelle Rayon samt i Eve (Jennifer Garner) som er den unge idealistiske læge på hospitalet hvor både Ron og Royon bliver indlagt.

Woodroof finder ud af at de piller som man kan få i USA er stort set virkningsløse, men finder ud af at de piller som rent faktisk virker, stadig er i testfasen i US og at det kan komme til at tage årevis før end de bliver godkendt til brug. Så han begynder at smugle pillerne ind fra Mexico, forklædt som præst, og nu er historien i gang…

Desværre er filmen bare ikke særlig spændende. Historien, som bygger på de virkelige begivenheder omkring ‘pilleklubberne’ der skød op i US på det tidspunkt, er selvfølgelig barsk og tragisk, men mig ‘tænder’ den altså bare ikke rigtigt. Indrømmet, at det kan skyldes, at jeg, så vidt jeg ved, ikke kender/har kendt nogen som lider/led af HIV/AIDS. Måske derfor kan jeg ikke til fulde leve mig ind i kvalerne som de HIV-ramte i filmen, tumler med?

Anyways, er der er vist ret bred enighed om at Oscar-kapløbet i år står mellem Leonardo DiCaprio og Matthew McConaughey, for henholdsvis deres hovedrolle i ’The Wolf of Wall Street’ og denne film. Hvis der er nogen som helst retfærdighed til, får Leo den i år … det er så også på høje tide!

Dallas Buyers Club er absolut ikke en ringe film, men den er altså bare ikke så fantastisk som kloge-ågerne vil gøre den til. Jeg kan ikke slæbe mig op på mere en fire mellemstore stjerner for denne film!

subscribesubscribesubscribesubscribenon-checknon-check

Pin It on Pinterest