(Godjija)

Denne 2014-version af filmen om det Godzilla er væsentligt mørkere og mere rå end versionen fra 1998, og det er absolut ikke nogen dårlig ting. Umiddelbart synes jeg at denne udgave minder mere om den originale japanske ‘Godjija’.

Selvfølgelig er filmen totalt blottet med nogen som forbindelse med det virkelige liv, og desværre holder Juliette Binoche kun i 10 minutter, men som godt et par timers uforpligtende underholdning på sådan en regnfuld mandag eften, holder den absolut. Dog skal jeg være hurtig og indskyde, at man kan lige så godt undlade at investere i en 3D-visning, da det efter min vurdering ikke tilføjer filmen noget som helst!

Historien starter på Philippinerne i 1998, hvor nogle dinosaurforsteninger, eller er det nu også forsteninger, findes! Herefter bevæger historien sig mod øst og Japan, Hawaii og til slut San Francisco, hvor det store opgør finder sted! Undervejs bliver tusindevis af soldater og civilister slået ihjel i tsunamier, sammenstyrtede bygninger, broer og andre konstruktioner samt selvfølgelig af Godzilla og hans (er det en han) modstandere 🙂

Skuespilspræstationerne er so-so, og udover Binoche, er castet ikke ligefrem proppet med de store kapaciteter på området. Effekterne er heller ikke ligefrem superfantastiske, og oven i det foregår meget af handlingen i skummelt mørke samt i røg og damp, så det hele er ærligt talt sådan lidt inkognito 😉 Nuvel, vi var egentlig godt underholdt så længe det varede, så den får fire bittesmå stjerner, for jeg tvivler ærlig talt på at vi kan huske meget af filmen om en uge 😀

subscribesubscribesubscribesubscribenon-checknon-check

Pin It on Pinterest