(Abernes Planet: Revolutionen)

“Dawn of the Planet of the Apes”, fortsætter hvor “Rise of the Planet of the Apes” slap. Abeinfluenzaen, som vi jo så sprede sig til hele verden i slutningen af “Rise…”, har dræbt flere milliarder mennesker. Her 10 år efter at Caesar flygtede ud i friheden, lever hans flok af chimpanser, gorillaer og orangutanger lever i bedste velgående i de skovrige egne nord for Golden Gate Bridge. Det samme kan ikke siges om de overlevende i San Francisco. Byens infrastruktur er gået helt i stå, og de overlevende bor sammen, under ledelse af Dreyfus (Gary Oldman) i en stor bygning i downtown. De har brug for elektiricitet, da de gamle generatorer er ved at være færdige. Den eneste løsning på det problem, er at prøve at få dæmningen nord for Golden Gate til at producere strøm igen. Men det betyder at de må begive sig ind på abernes domæne.

Dette bliver selvfølgelig starten på en eskalation af konflikten mellem menneskerne og aberne. Kan aberne stole på menneskerne og vise versa? Naturligvis er sagen ikke sort/hvid, venskaber og fjendskaber opstår, og så er handlingen for alvor igang.

Aberne her i efterfølgeren er helt fantastisk godt lavet. Det er CGI i topklasse! Om de svinger sig i granerne i Redwoods National park eller om vi ser dem tæt på, når de f.eks. udtrykker følelser overfor en nyfødt unge, så ser det hammergodt ud. Samtidig har den dystre stemning fra “Rise…” fået endnu en tak nedad, om jeg så må sige. Alt er gråt i gråt, specielt for menneskene. Det er ikke ligefrem en feel-good movie. Det er heller ikke nogen aktionfilm, som sådan, men der er dog en temmelig flot abe mod abe kampscene på toppen af en ikke færdigbygget skyskraber, som er temmelig imponerende. Det er så absolut aberne der bærer denne film, dog er Gary Oldman fin som den noget stridslystne leder, mens de andre (for det meste ret anonyme) skuespillere ikke leverer noget ud over det jævne.

Filmen er absolut ikke ringe, men den lever ikke helt op til mine temmelig store forventninger. Kunne du lide “Rise of the Planet of the Apes”, er “Dawn of the Planet of the Apes” dog absolut en must-see. Og allerede nu kan de se frem til den tredje film i denne anden reboot af historien om abernes planet. Fire store stjerner (ud af seks)  får den af mig 🙂

subscribesubscribesubscribesubscribenon-checknon-check

Pin It on Pinterest