Man har jo ligesom set det hele før, men alligevel tog jeg i Imperial for at se “Taken 3”. Og ganske rigtigt, jeg havde set det hele før! Og dog, der var et par ting der var ændret. Nogle små irriterende ændringer … Liam Neeson (Bryan Mills) lignede næsten sig selv, hans noget brutale fremfærd var også som den altid har været, det samme gjaldt Famke Janssen (Lenore) og såmænd også deres datter (Maggie Grace) samt de superlede men temmelig dumme skurke. Men alligevel skulle det, som nævnt, vise sig at ikke alt var ved det gamle.

En af de irriterende skråstreg underlige ting ved “Taken 3”, er den mærkværdigt vatdæmpede lyd ved actionsekvenserne, særligt under filmens store biljagt. Jeg ved ikke om personen der har stået for at mikse lyden har fået en hjerneblødning eller om han har en idé med at lyden skal være flad og kedelig, og at actionsscenerne absolut ikke skal understøttes af hverken inciterende musik eller lydeffekter? For mig, i hvert tilfælde, piller det totalt spændingen ud af actionsekvenserne.

En anden skør idé som instruktøren (Oliver Megaton – med hjælp fra selveste Luc Besson) eller er det klipperen der egenhændigt står for den ting, er at filmen ikke alene er klippet (i actionsekvenserne) i små halvsekunders scener, men også at disse klip krydser hinanden på kryds og tværs, op og ned, forfra og bagfra, så man ikke aner hvad vej bilerne skråstreg handlingen bevæger sig. Voldsomt belastende at være vidne til, til tider. Måske en metode til at skabe en illusion af action for få penge? Eller måske filmens franske instruktører bare har skævet lidt (for) meget til de franske hitfilm “Taxi” 1 … 2 … 3 … etc.?

En tredje lidt spøjs ting man oplever i filmen er, at det virker som om Neeson pludselig er blevet en gammel mand. Man ser det når han f.eks. skal til at løbe. Han lunter nærmest afsted! Neeson har selvfølgelig passeret de 60 år, men da 60 er de nye 40 – eller noget,  burde han vel næppe ligne og agere som en mand der er ve at være moden til mimrekort 🙂

Filmen er hverken totalt elendig eller særligt god. De forskellige biroller i castet, herunder Forest Whitaker, leverer det de skal, men så heller ikke mere. Jeg var godt nok lidt skuffet over denne treer, og mener absolut ikke at den var en tur i Imperial værdig. “Taken 3” får tre stjerner.

checkcheckchecknon-checknon-checknon-check

Pin It on Pinterest