Fuld skrald på effekterne, lyden, CGI’en og patriotismen, det er der bestemt i “San Andreas” hvor “The Rock” (Dwayne Johnson) giver den max gas som den heltemodige helikopterpilot Ray, som godt nok ikke formår at forhindre at San Francisco og omegn bliver lagt i ruiner af et styrke 9,6 jordskælv, men alligevel redder dagen for hans nærmeste!

Dialogen er så tåkrummende plat, at man næsten nægter at tro sine egne øren. De antal gange hvor Ray, hans kone Emma (Carla Gugino) og deres datter Blake (Alexandra Daddario) slipper ud af en “umulig” situation med livet i behold er latterligt mange. Og de utallige situationer hvor heldet lige akkurat er med Ray og hans familie, forstået på den måde at når de har brug for et fly, en båd eller en nødhjælpskasse, så dukker disse på magisk vis op midt i alt kaos, er på et niveau hvor vi gentagne gange måtte tage os til hovedet og grine i skægget …

Egentlig vil jeg godt klage over at Susan (Kylie Minogue), som er Emmas nye kærestes tidligere kone kun er med i “San Andreas” i 7 minutter før end hun kommer uheldigt af dage, thi hun er en kvinde der altid er et aktiv i enhver situation 🙂 Men her støder vi så også på en af filmens utallige vanvittige situationer. Emmas nye kæreste Daniel (Ian Gruffudd), kommer under et af de mange jordskælv væk fra Blake, som han netop har kørt til San Francisco. Blake fortæller sine forældre at han blot forlod hende mens hun sad fastklemt i en bil i en parkeringskælder. En forklaring som alle uden videre  køber. Vi, som tilskuere, ved bedre. Senere i filmen bliver Daniel revet i døden af tsunami, som delvist skyller Golden Gate Bridge væk, men på det her tidspunkt er han allerede glemt at Rays familie, og tilsyneladende også af instruktøren.

“San Andreas” er ikke just en film der bekymrer sig om at lige få spundet en ende på delhistorierne. Den eneste ende vi får spundet, er til sidst i filmen hvor Ray, Emma og Blake samt to nye venner står og kigger ud over det smadrede San Francisco med resterne af Golden Gate Bridge i bagrunden, hvorfra et kollosalt eksemplar af Stars & Stripes på magisk vis lige pludselig blafrer i vinden, og Ray, som svar på Emmas spørgsmål “What do we do now”? udtaler de bevingende ord “We rebuild!”. Dejligt med en optimistisk tone, men alligevel kammer det måske alligevel bare en lille bitte smule over og bliver en anelse sød-suppe amerikansk patriotisk 😉

Man kan godt undre sig lidt over hvorledes det er gået til at Dwayne Johnson, i følge jungletrommerne, er blevet den pt. næstdyreste skuespiller i Hollywood. Det eneste han kan spille med, er da musklerne 😀 Og hvad blev der i øvrigt af den interessante nye version af The Mamas & The Papas 60’er hit “California Dreaming” som optråde i samtlige trailere for “San Andreas”?

“San Andreas” er en film hvor man absolut intet tager med hjem bagefter. Det er da såmænd også udmærket en gang imellem. Men egentlig synes jeg ikke at “San Andreas” fortjener mere end én stjerne, men de totalt absurde effekter alene er en ekstra stjerne værd. Og så får den sin trejde stjerne for Imperials sublime Dolby Atmos lyd, som altså er et langt skridt foran den lyd som CinemaxX funklende nye IMAX-biograf leverer. “San Andreas” får således tre stjerner.

checkcheckchecknon-checknon-checknon-check

Læs mere om “San Andreas” på IMDb.

#SanAndreas #WhereWillYouBe

Pin It on Pinterest