Arnold er i den grad tilbage! Handlingen i “Terminator Genisys” trækker tråde tilbage til 1984, hvor vi for første gang mødte vores alle sammens yndlingsterminator, T-800, i den første “Terminator” men også elementer i “Terminator: Judgment Day” er der referencer til. Så skulle du have misset disse to super action SciFi-film, vil jeg anbefale at du får set dem ASAP, og førend du går ind og ser “Terminator Genisys”, hvis du ikke vil være helt lost i hvad det er der overhovedet foregår i de tre tidsperioder 1984, 2017 og 2029, som filmen foregår i. Den tredje og fjerde film i sagaen, kan du derimod godt droppe, ligesom “Terminator Genisys” også gør det.

Chief O’Brien (J.K. Simmons) prøver her (i 2017) stadig at forstå hvad det var der gik for sig tilbage i 1984. Og da han her i 2017 støder på Guardian / Pops / T-800 (Arnold) samt Sarah Connor (Emilia Clarke), John Connor (Jason Clarke) og Kyle Reese (Jai Courtney) bliver han naturligvis temmelig overrasket, for at sige det mildt, og selv om han prøver at være sine fortsatte til hjælp, da de fire pludselig dukker op i 2017, bliver hverken han eller hans chefer meget klogere på hvad det egentlig er der foregår. Nogen vil måske mene at det er under J.K. Simmons (som jo vandt en Oscar for “Whiplash” i år) værdighed, at medvirke i sådan en film (igen). Men netop det at han jo er med til at binde historien til 1984, gør at det holder. Samtidig leverer han, sammen med Arnold, filmens komiske indslag, som kun i en enkelt scene er lige ved at tage overhånd, men vi er heldigvis hurtigt tilbage på sporet igen 🙂

Ja, jeg er obs på at jeg springer fra 1984 til 2017 … selv om filmen rent faktisk starter i 2029 …. uden at komme med nogen forklaring på det dilemma 😉 Enhver fan at Terminatoruiverset bør vide hvorfor mindst  to af disse årstal er vigtige. Jeg siger i hvert tilfælde ikke noget … Jeg vil nemlig ikke afsløre noget, det gør trailerne for “Terminator Genisys” så rigeligt, om end jeg ikke synes at de spolerer filmen på nogen måde. Jeg vil blot sige, at tidsrejser tilbage i tiden og parallelle tidslinjer er kompliceret stof. Så kompliceret at selv Arnold må opgive at forklare om det …

Igen uden at sige for meget, har instruktøren (Alan Taylor) og det øvrige hold bag filmen i “Terminator Genisys” fundet en ny og meget 2015-agtig måde hvorpå Cyberdyne / Maskinerne vil overtage kontrollen med vores atomvåbenarsenaler. Måske, kun en tanke, ville jeg overveje om jeg virkelig har behov for at springe på den næste store nye version af Facebook, som vist kommer her om et par år, tsk tsk 😉

Der er, som antydet, ikke mange kedelige sekunder i filmen. Desværre bidrager IMAX 3D ikke videre positivt til filmen. Personligt tror jeg at min tredje IMAX 3D-film på to måneder, også bliver den sidste. Jeg vender fast tilbage til min hofbiograf gennem 30 år, Imperial. Her er Dolby Atmos-lyden, som tidligere sagt, så meget bedre end den noget primitive lyd som CinemaxX disker op med. Er det virkelig det bedste som IMAX-formatet kan byde på? Men ellers fejler hverken musik, lyd eller CGI som sådan noget i “Terminator Genisys” … flot, uden at være ekstraordinært.

Holder du af en god gang SciFi action, med et stænk indforstået østrisk humor og var du ovenikøbet fan af de to originale film, så er “Terminator Genisys” absolut en must-see. Filmen varer 126 minutter, hvilket er lige tilpas. Og husk nu at BLIVE SIDDENDE mens de første to minutter af rulleteksterne kører … jeg skal ikke her afsløre hvorfor, men BLIV NU SIDDENDE!   “Terminator Genisys” får fire stjerner.

starstarstarstarstar emptystar empty

Læs mere om “Terminator Genisys” på IMDb.

Pin It on Pinterest