(La Isla Mínima)

Jeg blev ærlig talt en smule skuffet over “Marshland”. Næsten fem stjerner, i gennemsnit, har den fået, af både anmeldere og publikum, og den er blevet omtalt som en mulig fremtidig kultfilm. Det skal jeg selvfølgelig ikke kunne afvise bliver tilfældet, men jeg bliver næppe en del af den kult. “Marshland” er også blevet kaldt en spansk version af “True Detective”, hvilket så nok bedre kommer til at passe. “True Detective” er så en serie, som jeg droppede efter de to første afsnit 😉

To unge piger, Carmen og Estrella, er forsvundet fra deres forældres hjem som ligger midt i marsken i det sydlige Spanien. De to topdetektiver, den unge Pedro og den garvede Juan, tilkaldes fra Madrid, for at hjælpe det lokale politi med at finde de forsvunde piger. Ikke lang tid efter de to detektivers ankomst, findes de mishandlede lig af de to piger. Pedro og Juan, som mildest talt ikke er best buddies, må forsøge at lægge deres uenigheder til side og arbejde sammen, for at finde den tilsyneladende kvindehadende seriemorder.

Underlægningsmusikken i “Marshland” er et kapitel for sig. Eller underlægningsmusik kan man vel dårligt kalde det, for der er, i mine øren, tale om et  besynderligt lydtapet, bestående af nogle få enerhverende toner, hvoraf særligt en tone ofte kørte i laaang tid, uden nogen variation. Disse toner medvirkede som sådan meget godt til at understege billedet af mistrøstighed, mistillid og desillusion, men det gik direkte ind og ramte min hørenerve, på lige det sted, hvor jeg er på grænsen til at blive en kende småirriteret …

Man må derimod sige at “Marshland” er fotograferet afsindigt flot. Kameraet dvæler af og til ved billederne af en fugleflok, en kornmark eller den specielle natur, som når den bliver fotograferet højt oppe fra og lodret ned, ser helt surrealistisk ud, nærmest som et maleri hvor der er sket en farveeksplosion. Jeg kan ikke lade være at sammenligne stilen lidt med glimrende “Mud” fra 2012, med Matthew McConaughey og Reese Witherspoon, som foregik i samme type marskområde, dog i USA. Men langt hen ad vejen, var den filmet på samme måde, dog, ifølge min mening, var “Mud” på mange måder mere interessant, og den gik aldrig helt i stå, som “Marshland” gør. Dog kan selve historien i de to film, på ingen måde sammenlignes.

Skuespillet er, ligesom billedsiden, eminent. Som tidligere nævnt, er jeg lidt en sucker for spansktalende film, og det er jeg bestemt også efter “Marshland”. Filmen foregår i 1980, få år efter at den fascistiske general Franco blev væltet af pinden, og det faktum har indflydelse på de to detektivers forhold, da Juan har, siger rygtet, været en af Francos betroede … Og netop det forhold er supergodt fremstillet i filmen, så Juan (Javier Guitérrez) og Pedros (Rául Arévalo) skuespil er absolut til et rent 10-tal.

Jeg skal indrømme at jeg cirka midtvejs i “Marshland”, begyndte at kede mig gevaldigt og var på grænsen til at falde i søvn … tempoet var simplethen FOR langsomt! Det kan anbefales at komme veludhvilet til forestillingen 🙂 Det til trods, er Marshland absolut en seværdig film. En must-see vil jeg ikke gå så vidt som til at kalde den, men alligevel får “Marshland” får 4 bittesmå stjerner.

starstarstarstarstar emptystar empty

Læs mere om “Marshland” på IMDb.

Pin It on Pinterest