Jeg ville så gerne være vild med “The Man from U.N.C.L.E.”, altså lige så vild som jeg har været med “Lock, Stock and two Smoking Barrels”, “Snatch” og Robert Downey Jr.’s version af “Sherlock Holmes”. Men “The Man from U.N.C.L.E.” var altså lidt sværere at være vild med, end de andre film af en af mine top-10 instruktører, Guy Ritchie. Man savner lidt de absurde indfald og de lækkert orkestrerede slåskampe. Man får, som filmen skrider frem noget andet, som ikke er helt så Guy Richie-originalt som vi plejer at få fra ham, men som trods alt gør at filmen alligevel holder i sidste ende, dog uden at imponere.

“The Man from U.N.C.L.E.” foregår i 1961, den kolde krig er på sit højeste og muren mellem øst- og vestberlin er ved at blive bygget. Solo (Henry Cavill), som er en gentleman-tyv, som tvunget af omstændighederne er blevet til en playboy-agent af en slags, hjælper den noget modvillige Gaby (Alicia Vikander) med at flygte fra øst til vest på en spektakulær-agtig måde … Herefter starter et samarbejde mellem Solo, Gaby og den russiske agent Illya (Armie Hammer) i jagten på en atombombe og bagmændene bag den. Hvem der egentlig er venner, fjender og dobbeltagenter, skal jeg undlade at komme ind på her, for ikke at afsløre for meget …

“The Man from U.N.C.L.E.” foregår primært i Italien, i et ret så tilbagelænet miljø med en masse racerbiler, labre larver og bunkevis af penge. Filmen er primært forsøgt gjort “gammel” ved hjælp af et gul-filter, som ganske vist giver illusionen af filmen er optaget i starten af 60’erne, men til tider kan det godt virke en anelse påtvunget og belastende. Som antydet i indledningen, skal man umiddelbart kigge godt efter for at finde nogle af de finurligheder som viser at vi har at gøre med en Richie-film. Brugen af quick-flashbacks to-tre gange, er en af de få gange hvor Richie viser hvad han kan med filmmediet. Problemet for ikke kendere af Richie, som ham jeg var inde og se filmen med, er at disse quick-flashbacks i sandhed er MEGET hurtige, så han knap nok opfattede meningen med dem, og det var faktisk lidt af en problem at forklare dem for ham bagefter. Men fede er de, for en kender 🙂

Hugh Grant spiller Waverly, som er agenternes britiske chef, har en meget lille men ret central rolle. Han er måske ikke lige personen men helst havde set i den rolle, men han gør det OK. Ellers er det kvinderne der løber med de bedste roller i “The Man from U.N.C.L.E.” Svenske Alicia Vikander gør det glimrende som the (vistnok) good-girl (Gaby) og Elizabeth Debicki (Victoria) gør det mindst lige så godt som the (really) bad girl. Og godt ser de jo begge to jo ud 🙂 Henry Cavill og Armie Hammer spiller begge to deres roller på en ultra-cool måde … desværre grænsende til en overfladisk, kold og kedelig måde. Nogen nye versioner af Sean Connery eller Matt Damon ser vi i hvert tilfælde ikke i de to fyre …

Jeg er altså en virkelig stor Richie-fan, og som en sådan var jeg faktisk ret skuffet over “The Man from U.N.C.L.E.”. Havde det været, snart sagt, enhver anden instruktør der havde flikket den her film sammen, havde jeg nok været mere imponeret. Summa summarum, så er der ikke tale om en trademark Guy Richie film, men mindre kan jo også gøre det. Er man en fan af Guy Ritchie, skal filmen helt sikkert ses. Kender man ikke Guy Richies film, skal den også ses … og bagefter skal man så skynde sig at se af de film som jeg nævner i første afsnit, så man rigtigt kan se ham folde sig ud. Anyways, “The Man from U.N.C.L.E.” får lige akkurat fire stjerner.

starstarstarstarstar emptystar empty

Læs mere om “The Man from U.N.C.L.E.” på IMDb.

Pin It on Pinterest