Simple Minds 40 Years of Hits Tour

af | mar 13, 2020 | Koncerter

FOURTY YEARS …

Årets anden, og indtil videre sidste koncert, var med med Simple Minds 40 Years of Hits Tour. Den foregik i den grad i skyggen af COVID-19 a.k.a. Coronavirussen i Vega ved Enghave Plads. Ja, jeg har været uhyre lang tid om at skrive den her anmeldelse, koncerten fandt sted den 10. marts 2020, men jeg har ligesom været optaget af andre ting siden den dag! I dagene efter blev “alt” i Danmark lukket ned. Det er godt nok mange år siden jeg har været i Vega, men stedet ligner sig selv.  Heldigvis har jeg lige knap 100 dage til næste koncert. Så må vi bare håbe at tingene, i både London og København, er normaliseret så meget til den tid at de bliver gennemført? Og nu hvor jeg skriver dette, er nedlukningen af Danmark forlænget foreløbig til den 13. april 2020.

Anyways, stemningen fejlede ikke noget, selvom vi var delt op i to hold, et klokken 1900 og et klokken 22:00. Dette var gjort fordi der var 1.500 der havde købt billet til koncerten, og det maksimale antal personer det måtte opholde sig i samme lokale, på det tidspunkt, grundet Corona, var 999. Jim Kerr tog rimeligt let på det faktum at han og bandet skulle spille to koncerter på en aften … samt at bandet kun vil modtage betaling for en koncert. Han gik mere op i at Celtic for nylig havde tabt til FCK … eller noget i den stil 🙂  

… AND STILL GOING STRONG!

Jim Kerr og det eneste andet tilbageværende medlem af Simple Minds, bassisten Charlie Burchill, samt de nye medlemmer af bandet, herunder trommeslageren Cherisse Osei og keyboardplayeren Bernice Scott leverede en absolut glimrende Simple Minds 40 Years of Hits Tour koncert i deres typiske relativt minimalistiske stil.

Billede & Lyd

Lyden var lige til at begynde med en smule ulden i mine øren. Men teknikerne fik styr på det, og allerede ved starten af anden sang, sad den lige i skabet. Well, så meget i skabet som den kan sidde, i en sal som den (store) Vega byder på. Der var så også skruet så højt op, at jeg kom hjem med en mild tinnitus, som dog var forsvundet igen indenfor 12 timer efter koncerten. Det store visuelle trækplaster ved koncerten var, ligesom i DR’s koncertsal i 2017, Cherisse Osei, hun har styr på de små skind 😀 Hendes vilde hår passer perfekt til det instrument. 

Lys- og røgshowet fungerede som det skulle, hverken mere eller mindre. Det vi kom for var Jim Kerrs stemme og den yderst holdbare musik, ikke show og effekter, og det fik vi så! Jeg tror i øvrigt, forbavsende nok, at jeg lå cirka midt i feltet, hvad publikums gennemsnitsalder angår. Der var ikke mange personer til stede som ikke havde rundet de fyrre somre 🙂 

Konklusion – Simple Minds 40 Years of Hits Tour

Well, der er sådan set ikke så meget at sige. Sangene kender vi (de har vist ikke lavet noget nyt siden forrige årtusinde) og deres “simple” stil holder max. Som de to foregående gange jeg har set dem, 2014 i Tivoli og 2017 i DR’s Koncerthus, er de fem stjerner absolut fortjente. Denne gang holdt jeg så hvad jeg lovede, og lavede en superkort anmeldelse … selv om jeg rent faktisk undlod at love det denne gang 🙂 Oven i det slutter jeg også af med verdens korteste videosnas 😉

star_grey

Læs mere om Simple Minds her.

 

0 kommentarer

Pin It on Pinterest