Sin City: A Dame To Kill For, den anden film i Sin City-sagaen, minder temmelig meget om etteren. Det behøver så absolut ikke at være en dårlig ting, hvis man bygger videre på en succesfuld etter, hvad man så gør i dette tilfælde. Der mangler bare noget i den her film alligevel. Mange af damerne i filmen er “dames to kill for”, herunder også Ava (Eva Green) som er den i titlen omtalte ‘Dame’, men biljagterne er karikerede, præcis som i etteren, de mange mord er voldsomme og blodsprøjtende, præcis som i etteren og selv Miho (denne gang spillet af Jamie Chung) slår ihjel på sin overfede ninjamåde, præcis som i etteren. Ergo, det eneste nye er i min optik tilføjelsen af 3D, som ikke på nogen måde gør underværker for Frank Millers univers. Come on, Miller og Rodriguez har haft ni år til at lave denne toer … jeg havde forventet noget mere.

Store dele af castet i “Sin City: A Dame To Kill For” er det samme som vi kender fra den oprindelige film. Herunder optræder Hartigan (Bruce Willis) flere gange i Nancys (Jessica Alba) fantasier. Han døde jo, som man måske husker i etteren. Man savner lidt Clive Owen og Brittany Murphy, men sidstnævnte kan jo af gode grunde desværre ikke være med! Eva Green gør egentlig en god figur … på mere end en måde 🙂 Alt i alt fejler castet ikke noget…

Jeg har flere gange oplevet at etteren, som jeg vitterlig var begejstret for, absolut ikke appellerer til størstedelen af den kvindelige halvdel af befolkningen. Jeg er temmelig sikker på at toeren ikke ændrer på dette. Jeg mistænker at det skyldes at tegneserier, som Sin City jo bygger på, i langt højere grad er til drenge / mænd, end til piger / kvinder. Det gælder så nok i endnu større grad, når vi snakker mørke og voldelige tegneserier som dem Frank Miller laver. Og at kvinderne i denne her film, selv luderne i Old Town, er topsexede, og basalt set kun bliver set som noget der skal bolles, samt at filmen ikke indeholder noget chick-flick romantik, gør naturligvis også sit til at kvinderne ikke kommer til at strømme ind og se denne film.

Det er dog, som det jo så ofte før er set, alligevel Ava som på mange måder er den mest magtfulde person i filmen. Hun kan sno (næsten) alle mændene i filmen om sin lillefinger og få dem til at dræbe hinanden (og begå selvmord) når de bliver viklet ind i hendes komplicerede med veludtænkte spind.

Det helt store problem for mig er, at filmen cirka midtvejs begynder at føles lidt ensformig. Både fordi at det er så mange sammenfald med etteren, men også fordi den ikke liniære form som handlingen foregår i, og som både Rodriguez og hans partner in crime, Tarantino jo er ret så kendte for, efterhånden er blevet så almindeligt, at det kun i begrænset omfang tilføjer filmen noget nyt … i den her film virker det vel nærmest irriterende. Var du vild med “Sin City”, skal du også se “Sin City: A Dame To Kill For”, om ikke andet for at være klar til treeren, som der i den grad er lagt op til 🙂 Så efter grundig overvejelse, kan jeg kun nå op på tre stjerner. Det kan måske synes som en lidt hård dom, men sådan har jeg det med filmen her dagen efter…

subscribesubscribesubscribenon-checknon-checknon-check

Pin It on Pinterest