(Men & Chicken)

I “Mænd & Høns” Elias (Mads Mikkelsen), Gabriel (David Dencik), Gregor (Nicolai Lie Kaas), Josef (Nicolas Bro) og Franz (Søren Malling) har samme far, men fem forskellige mødre. De ligner hinanden ved at de har præcis det samme hareskår og ved at de alle fem er skingrende skøre! Elias og Gabriels far, meddeler dem på et videobånd efter sin død, at han ikke var deres biologiske far, og leder dem på sporet af deres halvbrødre på en ø, et eller andet sted i Danmark – som vistnok er i Polen i virkelighedens verden. Selv om Gabriel er professor på universitetet, er han næsten lige så vanvittig som hans konstant liderlige bror Elias. Deres vanvid er dog intet intet imod det som de finder ud af at deres tre brødre i det store skumle hus på øen er besat af …

Anders Thomas Jensen, som jo også var manden bag sjov/voldelige film som “I Kina Spiser De Hunde”, “Blinkende Lygter” og “Gamle Mænd I Nye Biler” har endnu en gang haft held til at samle toppen af poppen indenfor skuespillere i Danmark. Ud over de fem brødre, er der også navne som Lisbeth Dahl, Bodil Jørgensen og, som altid i disse film, Ole Thestrup i rollebesætningen. De spiller såmænd alle sammen udmærket, men der er ikke tale om at der er nogen af dem der har deres glansrolle i denne film. Men fornemmer, at alle de involverede har haft det voldsomt sjovt med at lave filmen, men på et eller andet plan føler man lidt at hovedparten af dem kører lidt på autopilot. Vi har ligesom set det før, at alle sammen er ganske gode til at spille skingrende skøre, man man savner lige at de giver den de ekstra 10% som ville kunne løfte filmen en tak op i niveau.

Uden at afsløre for meget om handlingen, kan jeg godt afsløre at brødrenes far var en gal/genial videnskabsmand af en art … på niveau med dr. Frankenstein! Hans egne sønner, som er sat i verden af, som nævnt, fem forskellige mødre som alle døde under barslen,  er et resultat af nogle absurde gensplejsningsforsøg, som i nogle få tilfælde gik godt … godt som i at han fik fem sønner, som sandt og sige ikke er helt normale. Et af grundene til at de ikke er ganske velforvarede, er at deres far brugte forskellige dyr i disse gensplejsningsforsøg, herunder en mus, en ugle og en tyr. Sønnerne har så arvet nogle af disse dyr karakteristika 🙂

Selv om hovedparten, allesammen vel i virkeligheden, af brødrerne dybest set er småvoldelige sinker, er de fleste af dem forbavsende belæste og veltalende. Dette resulterer i en del sammentaler på et “vanvittigt” højt niveau. Selv om vi ikke når i nærheden af Tarantino her, er det helt sikkert her at filmens styrke ligger, og gør at den er ganske sjov. Når deres argumenter slipper op, tyr de til vold af den mere fjollede falden-på-halen slags. Igen lidt ligesom Tarantino … men så alligevel ikke helt!

Man er ganske godt underholdt i de 105 minutter “Mænd & Høns” varer. Man skraldgriner kun sjældent, men kluk-ler en hel del. Som de andre af Anders Thomas Jensens film i samme genre, bliver man underholdt så længe det varer, men man tager ikke rigtigt noget med hjem. Hvilket bestemt også er fint nok en gang i mellem. Kobl hjernen fra og bliv underholdt! “Mænd & Høns” får 4 stjerner.

checkcheckcheckchecknon-checknon-check

Pin It on Pinterest