Now You See Me 2 tager handsken op cirka 12 måneder efter begivenhederne i etteren, hvor det lykkedes dem at narre FBI og vinde publikums agtelse med deres Robin Hood-agtige tryllekunster. Denne gang finder handlingen sted i New York, Macao og London, hvor The Four Horsemen laver deres store finale. The Four Horsemen dukker frem fra deres skjul, for at afsløre en techforretningsmands uetiske metoder, som blandt andet involverer computerchippen over dem alle, som vil gøre det muligt for forretningsmanden at tappe ind på alverdens brugeres gøren og laden, i langt højere grad end Facebook og Google gør det i dag. Manden bag The Four Horsemens forsvinden 12 måneder tidlige, Walter Mabry (Daniel Radcliffe), en tech guru, er manden som nu tvinger The Four Horsemen til at lave deres til dato mest spektakulære trick/tyveri. Deres eneste vej til at få renset deres navne, er efterfølgende at lave et ekstraordinært tryllenummer og samtidig afsløre hjernen bag det hele. Lyder det lidt forvirrende, så er det nok fordi at det, til at starte med i hvert tilfælde, rent faktisk er temmelig forvirrende. Kortene falder dog på plads, pun intended, som handlingen skrider frem :).

Now You See Me 2 er rimeligt hektisk igennem samtlige godt to timer. Efter introen, som foregår 25 år tidligere, og afslører lidt om en af The Horsemens dystre fortid, går det ellers over stok og sten. Af og til er det temmelig “mystisk”, og man kan godt blive i tvivl om hvorvidt The Horsemen bare er tryllekunstnere eller om de virkelig besidder magiske kræfter og et par gange, for få desværre, bliver vi præsenteret for nogle lange, avancerede, totalt overdrevne, men vildt seje slide-of-hand tricks. Undervejs møder vi også nogle af personerne bag The Eye, som er den hemmelige organisation som orkestrerer The Four Horsemens udfordringer …

Morgan Freeman og Michael Caine er med igen. Thaddeus Bradley (Freeman) som jo røg i fængsel i etteren, flygter, ved hjælp af lidt trylleri, fra fængslet og hjælper vores fire tryllehelte. Freeman fejler så godt som aldrig, heller ikke i de mindre lydige film som han undertiden er med i. Arthur Tressler (Caine) som, viser det sig, er far til en ganske særlig karakter i filmen, hvem skal jeg ikke komme ind på her. Caine fejler af og til, men er nu stadigvæk, på linje med Freeman, en af mine yndlingskuespillere. Daniel Radcliffe (Walter Mabry), som jeg i Now You See Me 2 ser for første gang siden de glade Harry Potter dage, er ikke særlig bemærkelseværdig. I The Four Horsemen, er det, synes jeg, kun Woody Harrelson (McKinney), der skiller sig lidt ud. At vi så også møder McKinneys tvillingebror (ligeledes spillet af Harrelson) tilføjer så også hans rolle en anelse tyngde. Den nye kvinde på The Four Horsemen-holdet, Lula (Lizzy Caplan) har en spøjs og overdrevent afslappet stil, som faktisk virker lidt irriterende på mig. Jeg savner i den grad Henley Reeves (Isla Fisher), som der var noget mere elegance over.

Tryllescenerne er fotograferet superflot og musikken understøtter fint den hektiske stil gennem hele filmen. Så der er sådan set ikke noget at komme efter her. Man kan godt se at David Copperfield, manden som har fået Jumbo Jets, hele bygninger og meget andet til at forsvinde samt er gået igennem den Kinesiske Mur, har været med til at hjælpe instruktøren (Louis Leterrier) som også var manden bag etteren og The Brothers Grimsby, med at få det storladende sceneri til at fungere. Et eller andet sted synes jeg, at forklaringerne på hvordan det lykkes The Four Horsemen at få deres tricks til at fungere, er en stor del af fornøjelsen ved at se den her type film. Sammelignet med etteren, skøjter de lige en tand, for min smag, for hurtigt over disse forklaringer. På den anden side, kan jeg så godt se, at halvdelen af filmen ville komme til at handle om disse forklaringer … men  alligevel 🙂

Jeg vil absolut anbefale at man ser Now You See Me, altså etteren fra 2013, umiddelbart før man smutter ind og ser denne fortsættelse. Jeg mener ikke at jeg har set etteren, i dens fulde udstrækning i hvert tilfælde, siden jeg så den i biografen. Stor fejl, da toeren fortsætter hvor etteren slap, uden ret mange forklaringer, men det bør jeg naturligvis ikke lægge toeren til last 🙂  Now You See Me 2 får fire bittesmå stjerner.

starstarstarstarstar emptystar empty

Læs mere om Now You See Me 2 på IMDb.

Pin It on Pinterest