Independence Day: Resurgence 3D begynder godt, med et laaangt zoom fra det ydre rum til jorden, samtidig med at vi hører nogle lydbidder fra etteren. Det virker godt og ser lækkert ud. Men har vi set det før? Ja, det har vi, thi instruktøren (Roland Emmerich) har tyvstjålet idéen fra Contact med Jodie Foster, en af de bedste og mest intelligente sci-fi film ever, og har simpelthen lavet en discountversion af denne fine introsekvens. Herefter går det kun en vej for Independence Day: Resurgence 3D … og det er ned ad bakke!

I de tyve år der er gået siden jorden sidst havde besøg af de fjendtlige aliens, er der opnået verdensfred og alt er fryd og gammen. Teknologisk er der sket et kvantespring, baseret på de rumskibe, våben og det andet gejl, som de fremmede efterlod da de fik tæsk af os i 1996. Ligeledes er det lykkes os at holde et antal aliens som fanger i en kæmpe fængselsinstallation. Det er ikke lykkes os at få megen info ud af de tilfangetagene, men der har aldrig været tvivl om at de (deres venner) en dag ville vende tilbage og tage kampen op med menneskeheden igen. Den dag er på vej, thi forskerne Catherine Marceaux (Charlotte Gainsbourg) og David Levinson (Jeff Goldblum) har, med lidt hjælp fra en (venligsindet) afrikansk oprørsgruppe, fundet et gigastort nedstyrtet rumskib på savannen, som har sendt et nødsignal til hjemplaneten.

Første angreb finder sted på den fremskudte base på månen og er, alt for, forbavsende let at skyde ned. Så kommer moderskibet som er ikke mindre en 5.000 kilometer i diameter. Med moderskibet følger en halv million, plus/minus, kamp-UFOer. Kort sagt, så er vi på r*ven. Der går ikke mange splitsekunder før end Dubai og London, komplet med dets kendte monumenter, Tower Bridge i hvert tilfælde, er pulveriseret. Jorden, naturligvis stadig ledet af USA, går til modangreb. Alle gode kræfter, herunder den forhenværnende præsident (Bill Pullman) og dr. Okun (Brent Spiner), som ellers har ligget i koma siden sidst, sættes ind i kampen. Jeg skal ikke her afsløre hvem der vinder … du gætter det aldrig 😀 Men med lidt hjælp fra vores nye venner, skal det jo nok gå det hele 😉

independence day 2 - cast

Det første der springer i øjnene er den til tider temmeligt ringe CGI som Independence Day: Resurgence 3D benytter sig af. Specielt ser en ny type rotorfri helikopter, som optræder flere gange i filmen, pivringe ud. Lidt som om den er lavet som papirklip eller noget i den stil, specielt når baggrunden den bevæger sig over ikke er computerskabt. Det er lige før at jeg med mit rimeligt fornuftige kendskab til Adobe Creative Cloud, ville være i stand til at lave det bedre … men altså også kun lige før 🙂 Der er i bedste fald tale om hæderlig computerspils-CGI her. Men okay, hvad kan man også få for DKK 1.300.000.000 i dag? Det bringer mig hen til brugen af 3D eller manglen på samme. Der er absolut ikke nogen eksplosioner eller andet sjov, der kommer ud i hovedet på dig. Som min ven sagde efter filmen, så var han lige ved at smide 3D-brillerne, for de var ligegyldige. Her gjorde San Andreas, sidste års katastrofefilm med The Rock, det faktisk en del bedre. Soundtracket til den film var iøvrigt også mere hørværdigt …

Naturligvis går man ikke ind og ser en film som Independence Day: Resurgence 3D for dialogens skyld. Den her dialog er altså bare tynd i usædvanlig grad, fyldt med platte one-liners samt stopfyldt med politisk korrekthed og kvalmende USA-forherligende ævl. Humor er der intet af i filmen. De få forsøg der gøres udi den svære kunst, falder pladask til jorden. Det er svært at finde de skuespillere der gør det bedst (mindst ringe) i filmen. Men vores alle sammens “Flue”, Jeff Goldblum samt Brent Spiner, som jeg har kunne lide siden han spillede Data i TV-serien Star Trek: The Next Generation, slipper vel lige akkurat fra katastrofen med skinnet på næsen. Ingen af de øvrige skuespillere i castet er værd at skrive noget om, så det lader jeg være med 😉

Lad bare være med at lave den treer, som der allerede nu trues med. Måske nørderne der sad bag ved os i Imperial, som jublede og klappede ved filmens slutning, vil dukke op til ID4 3. Jeg tror derimod at jeg, med til vished grænsende sansynlighed, bliver hjemme og ser mine planter gro! Independence Day: Resurgence 3D får to stjerner.

starstarstar emptystar emptystar emptystar empty

Læs mere om Independence Day: Resurgence 3DIMDb.

Pin It on Pinterest