Bananarama 2017 Tour

af | nov 26, 2017 | Koncerter

Bananarama minus SAW

Langt om længe, 31 år efter deres største hit, Venus, er den originale trio, Keren Woodward, Sara Dallin og Siobhan Fahey endelig samlet til en Bananarama 2017 Tour rundt omkring i England. I starten af det nye år bringer turneen dem også til Nordamerika. Jeg valgte at se dem i Hammersmith (Eventim) Apollo i den vestlige del af det centrale London. Koncerten (begge aftener) var udsolgt, hvilket vel må siges at være meget godt gået af en trio som aldrig har optrådt live sammen før. Bortset fra nogle optræderne (som duo) på tysk TV og ting i den dur, er det efterhånden 30 år siden vi har hørt noget til de tre tøser, som nu alle er midt i halvtredserne 🙂

Vurdering

Opvarmingen til koncerten blev leveret af, en for mig, ukendt DJ, som, ikke overraskende vendte maxi-singler med de største 80’er hits. Det er naturligvis fedt for en person i sin bedste alder, at høre de herlige toner fra dette, rent musisk, sublime årti, blæst ud i en koncertsal, på et næsten tinnitusfremkaldende niveau. Men på den anden side virker det en anelse billigt, at “opvarmningsbandet” består af en anonym DJ. Han var på fra 19:45 til 20:20, herefter måtte vi vente til 21:10, før en Bananarama endelig kom på. Hvilket var lige at stramme den.

Hammersmith (Eventim) Apollo er et flot sal som er tilbage fra 1932. Stedet bliver udover til koncerter, også ofte anvendt til stand-up comedy. Fx har Ricky Gervais lige optrådt i en her uge der. Problemet med salen, i hvert tilfældet denne aften, var at lyden ikke var specielt god. Høj, men uren, betegner det vist ret præcist. Prismæssigt, var der tale om en mellempris-koncert. Men er lyden ikke i top, eller noget der bare ligner, kan det næsten være ligegyldigt.

Lysshow og “baggrundstæppe” var flot nok lavet. Koreografien i damernes sceneshow, var knap så god. Det var som om de virkede en anelse stivbenede … men så gamle er de jo heller ikke. Man sad med en fornemmelse af, at de ikke rigtigt formåede at fylde scenen ud, så det kom til at virke en anelse tomt. Musikerne sad i to sorte firkanter, og blev ikke rigtigt en aktiv del af koncerten. Men bemærkede dem slet ikke, før end lige før sidste ekstranummer, hvor Sara præsenterede dem kort. Lidt ærgerligt.

Trioens vel mest spændende medlem, Siobhan Fahey, forlod jo Bananarama i 1988 til fordel for Shakespear’s Sister, samtidig med at hun blev gift med Dave Stewart fra Eurythmics. Efter “Stay” fra 1992, som vel blev hende og Marcella Detroits eneste reelle hit, har hun efter en længere pause, altså nu besluttet sig for at vende tilbage til Bananarama.

Det jeg dybest set nok savnede ved koncerten, var “The SAW-touch”. Altså de tre producere Stock Aitken Waterman, som var med til at producere mange af 80’ernes Brit Pop hits. De stod, foruden Bananarama, bag flere af fx Rick Astley og Kylie Minogues no. 1 singler. De kunne noget med disco-musik. Deres Hell Fire Mix af Venus, er sandsynligvis den maxi-single jeg har spillet flest gange. Den var for feed.

Konklusion – Bananarama 2017 Tour

Jeg var godt klar over at der var tale om et nostalgitrip fra min side, da jeg købte billetterne til koncerten. Men tøserne bag 80’ernes måske støtte hit (Venus) de måtte bare opleves live … før de dør. Det har jeg så nu. I modsætning til andre 80’er-bands som jeg har oplevet indenfor det sidste års tid, fx Pet Shop Boys, Simple Minds og Depeche Mode, har de tre damer desværre ikke rigtigt kunnet stå distancen. Bananarama 2017 Tour får fire stjerner, og så har jeg bestemt ikke været karrig med mine stjerner.

starstarstarstarstar emptystar empty

Læs mere om Bananarama 2017 Tour her.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest