A Star is Born

af | mar 16, 2019 | Film, Oscar

Først Streisand, nu Gaga …

Jeg har “undergået” mig selv. Med forrige uges film, Ternet Ninja, gik der godt 10 uger efter premieren, før jeg kom ind og så den. Med A Star is Born er der gået godt tre måneder. Derfor vil jeg forsøge at undergå mig selv, med hensyn til anmeldelsens længde, da det næppe vil give ret meget mening at komme med alt for snirklede meninger om filmen, da der givetvis er 117 andre anmeldere der har været nede af de samme spor som jeg ville bevæge mig ad, før mig. Vi så filmen i MovieHouse Hellerups største sal, sal 1, som er OK stor, men lige så komfortabel som de andre sale jeg har været i. Dog var lydniveauet, som det også gjorde sig gældende ved Ternet Ninja, for lavt. Jeg har nu gjort MovieHouse skrifteligt opmærksom på problemet, så må vi se om der sker noget på den front 🙂

Det er tredje (eller er det fjerde) gang a denne historie bliver filmatiseret. Hvor tæt versionerne ligger på hinanden, skal jeg ikke kunne sige. Jeg har set udgaven med Streisand/Kristofferson, men det er altså omkring 40 år siden. Anyways, garvet sanger med et misbrugsproblem, møder yngre kejtet sangerinde under en af sine efter-koncert-drukture, på det bøsse/drag-queen-værtshus, hvor hun synger om aftenen efter sit almindelige arbejde. Han opdager at hun har et større talent end hun selv tror. Han tager hende med på sin turne, hvor de synger hendes sang “Shallow”. Hun bliver opdaget ef en af de store producere, og bliver hurtigt en kæmpe succes. Og her kunne historien have været endt i fryd og gammen … i den perfekte verden. Men verden er som bekendt ikke perfekt.

A Star is Born – en historie vi har set før …

Det er meget lang tid siden at jeg har hørt noget til Barbra Streisand (hun kommer til dette års BST i Hyde Park … det gør jeg så ikke), men hun har, som jeg husker det, altid både været og opført sig som en lettere irriterende diva, hvilket jeg også mener var tilfældet tilbage i 1976 i hendes og Kris Kristofferson’s version af A Star is Born. Ergo, jeg har aldrig været vild med Barbra. Så denne 2018-version er klart bedre … så vidt jeg husker 🙂

Cast & Crew

At Lady Gaga (Ally) kan synge, det vidste vi jo godt. Faktisk er hun også en ganske fin skuespiller, der på ingen måde spiller som den diva som hun jo rent faktisk er. Det klæder rollen. At Bradley Cooper (Jack) kan spille skuespil, det ved vi fra så forskellige film som American Sniper, Limitless og The Hangover … han mestrer faktisk det hele. Og så kan manden også synge (det er dog ikke ham der også spiller i filmen, det havde næsten også været for meget forlangt). Sam Elliott (Bobby), som spiller Jacks bror, og personen der forøger at holde sammen på Jack og hans karriere, gør det også fint, på sin sædvanlige underspillede måde.

Bradley Cooper har også instrueret. Der er som sådan ikke noget at udsætte på den del, altså bortset fra at jeg synes at der er 15-20 minutters for meget romance undervejs og at slutningen er MEGET TÆT på at tippe over og blive pladderamerikansk.

Billede & Lyd

Filmisk, og her tænker jeg specielt klipningen er filmens svage side. Den virker ofte meget abrupt, basal og sådan lidt underligt  forceret/pludselig. Musikken derimod er næsten genial. Både den musik Jack’s band spiller, og så er der naturligvis Gaga og Cooper duet “Shallow”, der ikke efterlader et eneste øje tørt 😀 Det kræver en filmsal der kan levere et lydniveau der kan leve op til musikken, hvilket MovieHouse desværre ikke kunne den aften.

Konklusion – A Star is Born

Det er svært ikke at sammenligne efterårets anden store musikfilm, Bohemian Rhapsody med A Star is Born. Filmisk var Bohemian Rhapsody bedre, mens skuespillet er væsentligt bedre i A Star is Born. Når jeg tager disse, og alle andre faktorer med i min bedømmelse, er jeg næsten pisket til at gå en højere end tilfældet var med Bohemian Rhapsody … vi ender derfor, lige akkurat, på fem bittesmå stjerner.

Læs mere om A Star is Born på IMDb.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest