Kate (Emily Blunt) er en ambitiøs men uerfaren FBI-agent, som bliver kastet direkte ind i narkokrigen efter en voldsom episode i Phoenix, hvor Kate og hendes team finder over 30 lig som er blevet muret ind i væggene på et nyt hus og efterfølgende sprænger en bombe, som leder til større kaos, som gør at offentligheden (journalisterne) kræver at FBI udvider deres kamp mod narkokartellerne. Kate kommer med som et føl i en operation, som ledes af den noget anløbne Alejandro (Benicio Del Toro).

I Mexico møder Kate i den grad den barske virkelighed, og hendes første operation på Mexicansk jord går i den grad i ged, og en masse (måske) uskyldige indfødte bliver dræbt. Kate og hendes tidligere FBI-partner Reggie (Daniel Kaluuya) er ikke glade for situationen, men alligevel bliver Kate ved med at arbejde for Alejandro. Nu bliver det bliver så lidt svært at fortælle hvad der videre sker i “Sicario”, uden at afsløre for meget … Men Kate bliver i hvert tilfælde presset til det yderste, og nok også lidt ud over grænsen … ikke mindst af Alejandro, som er tæt på at bringe hende derud hvor hun ikke kan bunde mere.

“Sicario” lover lidt mere end den kan holde. Den barske historie er sådan set flot nok fortalt, men der er dog en midterste tredjedel af filmen hvor tempoet bliver en anelse sløvt, men det hele bliver dog næsten reddet i land af afslutningen. “Sicario” er supergodt filmet, specielt kan jeg godt lide brugen af det lodret nedafpegende kamera, som gør at det fotograferede, specielt når vi snakker naturfotografering, får et næsten surrealistisk præg. Effekten kender vi allerede fra “Marshland” og “Mud“. Men at stjæle de gode ting er OK, specielt når man, som det sker i “Sicario” tilføjer et lille eksta nøk til disse optagelser 🙂 Som det er blevet lidt af en trend her i 2015, benytter “Sicario” sig også af nogle kraftigt forstærkede lydtapeter, som disse lyde vel nærmest må kaldes. Tænk bare på “The Duke of Burgundy” og “Marshland“, som begge benyttede sig af det trick. “Marshland” misbrugte så den feature en anelse, men det er så bare min holdning 🙂

Normalt er jeg temmelig vild med Emily Blunt, men jeg ved sgu ikke rigtigt hvad jeg skal sige til hendes præstation i “Sicario”. Den svinger lidt, synes jeg, fra det udmærkede til det nærmest patetiske. Lidt som om hun prøver at tilføje rollen nogle følelser som hun ikke rigtigt formår at levere på en særligt overbevisende måde. Måske hun bare skal holde sig til film som “The Edge of Tomorrow” og “The Ajustment Bureau”, film hvor hun levererede fine præstationer, måske hjulpet lidt på vej af Tom Cruise henholdsvis Matt Damon … Som så ofte før, er det “skurken” i “Sicario” der er den bedste … det skidt kan Benicio Del Toro bare finde ud af!

Mine følelser for “Sicario” er lidt blandede. Emnet er bestemt vigtigt og filmen er til tider dejligt barsk. Jeg havde dog ventet mig lidt mere af filmen, men”Sicario” får lige akkurat fire stjerner.

starstarstarstarstar emptystar empty

Læs mere om “Sicario” på IMDb!

Pin It on Pinterest