Kong: Skull Island

af | mar 14, 2017 | Film

King Kong er tilbage … nu i 1973 og på steroider!

Kong: Skull Island. Vietnamkrigen er slut, amerikanerne må erkende nederlaget, og soldaterne er på vej hjem fra Ho Chi Minh City. En mere eller mindre officiel organisation indenfor den amerikanske stat, har fået nys om at noget foregår på Skull Island, men præcis hvad, ved de tilsyneladende ikke. Det lykkes Bill Randa og Mason Weaver at lokke “specialisten” James Conrad, til at tage med på den noget hemmelighedsfulde mission. Da de samtidig for lov til at tage sergeant Preston Packard og hans helikopterflåde med til øen, er sagen bøf, og de drager afsted mod Skull Island. At man skulle mene at soldaterne og Packard gerne ville hjem og holde lidt fri oven på katastrofen i Vietnam, synes ikke at være tilfældet, thi de er klar til at drage på endnu en mission.

Da ekspeditionsskibet ankommer til Skull Island, viser det sig at øen er indhyllet i en tæt uvejrsskydække. Trods lidt uenighed, beslutter de sig alligevel at sætte hele helikopterflåden (8-10 helikoptere) i luften, og sende dem alle sammen ind i tågen og uvisheden. Trods en del turbulens, lykkes det alle helikoptere at komme igennem tågen og ind til den næsten eventyragtigt ø. Der går dog ikke mange sekunder før end de, i bogstaveligste forstand, støder på Kong …

Kong Skull Island

Kong: Skull Island er superflot filmet og VFX’en er ganske lækkert lavet. Særligt når helikopterne bryder igennem tågen der omgiver Skull Island, og de ser Kong for første gang spiller det sgu max. At soldaterne har placeret højttalere på helikopterne og fyret op for spolebåndoptagerne og lader de seje 70’er-toner gjalde ud over landskabet, ja det virker top-fedt, selv om det egentlig må siges at være dybt godnat. Lige når man ser chopperne flyve ind over øen til tonerne af “Purple Haze” med Jimi Hendrix, kan man godt, for et kort øjeblik, føle sig hensat i et mesterværk som Apocalypse Now. Filmen har dog, som så mange andre film hvor 99% af scenerne er lavet med VFX, lidt problemer når en virkelig kulisse skal indgå. Dette er forsøgt sløret ved brug af en bunke “sjovt” farvede filtre. Det lykkes kun næsten …

De menneskelige karakterer i Kong: Skull Island, har mindre personlighed end Kong himself har. Men kommer overhovedet ikke ind på livet af nogen af dem. Måske lige bortset fra Houston Brooks (Corey Hawkins), som egentlig er den eneste i filmen der har lidt karakter. Han har være strandet på Skull Island siden anden verdenskrig og derfor ved hvordan man skal overleve på øen. Men egentlig er man også ligeglad med de andre, for de virker kedelige og, tør jeg sige det, en-dimensionelle. I øvrigt forsøger filmen på ingen måde at lade os komme ind på livet af karaktererne, så vi ved absolut intet om dem.

Hvad Tom Hiddleston (James Conrad) og Brie Larsson (Mason Weaver) laver I den her film, kan man godt undre sig lidt over. Man må formode at de har fået en god hyre for at medvirke i denne ramasjangfilm. Hiddleston virker lige så malplaceret i denne film, som han virkede velplaceret i Susanne Biers The Night Manager … vi ser allerede frem til fortsættelsen af den miniserie. At John Goodman (Bill Randa) og Samuel L. Jackson (Preston Packard) medvirker, giver mere mening, thi især sidstnævnte medvirker tilsyneladene i alt hvad han kan komme i nærheden af … godt såvel som dårligt. Instruktøren Jordan Vogt-Roberts, som jeg må indrømme at jeg ikke kender, kan da et eller andet med at få skruet en fed billedside sammen med tilhørende lækkert score. Men meget mere end disse relativt begrænsede evner, viser han ikke i Kong: Skull Island.

Endnu engang gør 3D-effekter og tilhørende briller absolut intet godt for filmen, men Dolby Atmos-lyden spiller som altid i Imperial max. Husk nu at blive siddende og se striben af rulletekster til ende … de varer “kun” 7-8 minutter. Bagefter er der et lille “Easter Egg”, som er et must-see. Desværre missede 98% af aftenens publikum i Imperial dette, thi de var for længst strøget ud af salen. Kong: Skull Island får lige akkurat fire stjerner.

starstarstarstarstar emptystar empty

Læs mere om Kong: Skull Island på IMDb.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest