The Mummy

af | jun 10, 2017 | Film

Dr. Jeckyll & Mr. Hyde og Tom Cruise

I denne udgave af The Mummy, starter begivenhederne i London, hvor man støder på et fem-tusinde år gammelt gravkammer under udgravningen af en ny Tubelinje. Det viser sig at gravkammeret indeholder nogle sarkofager af Ægyptisk oprindelse. Straks efter fundet ankommer en mystisk person til stedet. Han siger at den nye Tubelinje er blevet omlagt, og beordrer alle til at forlade området omgående. Altså han er en person med en hvis magt og gode forbindelser, for at at sige det mildt.

Samtidig er “arkæologen” Nick Morton i Irak sammen med sin makker. De vil gerne have fat på nogle relikvier i et område hvor nogle ISIS -folk desværre er ved at smadre ruinerne. Heldigvis har Nick en god kontakt til flyvevåbnet, som straks ankommer med et fly til stedet og smider en bombe, således at ISIS-folkene forføjer sig. Bombekrateret afslører endnu et gravkammer. Et gravkammer som viser sig at indholde de jordiske rester af Ahmanet, som var en Ægyptisk prinsesse … en morderisk en af slagsen. Jenny, en anden arkæolog, ankommer til stedet, og fortæller at der er en forbindelse til fundet i London. I al hast, med en sandstorm i hælene, må Ahmanets sarkofag lastes på et Herkulesfly, og transporten til London påbegyndes.

Da flyet nærmer sig London, går først Nicks makker bersærk og herefter bliver flyet ramt af en kollosal fugleflok. Motorerne sætter ud og flyet hvirvler mod jorden. Alt er kaos, der er alt for få faldskærme, nogle må lade livet, men hvem?

The Mummy

Vurdering

Flystyrtet er nok et af de fedeste jeg til dato har set. Det er lavet rigtigt godt, med et minimum af VFX, så vidt jeg kan vurdere. Det er lavet med et setup, hvor hele kulissen (flyet) roterer, og hvor karaktererne derfor bliver kastet rundt. Selv om jeg vil formode, at under et virkeligt flystyrt, ville flyet rotere hurtigere rundt, og dermed kaste voldsommere rundt med personerne, ser det stadigvæk temmelig fedt ud. Ud over dette, er der også nogle fede scener der involverer en varevogn samt ækle rotter, krager og nogle ekstremt ulækre (levnede) mumier. Alle disse væsner er naturligvis computerskabte. Samtidig foregår en stor del af handlingen i et, for mig, kendt område, nemlig London. Sammensmeltningen mellem virkelige steder/bygninger og VFX’en, er noget af det bedste jeg til dato har set.

Stilen i denne version af The Mummy er væsentlig mere mørk og dyster end den vi kender fra trilogien med Brendan Fraser. Og det klæder så absolut filmen. Billede og lyd fejler intet, og især i første halvdel af The Mummy er der fuld smæk på handlingen, de lækre billeder og den potente Dolby Atmos-lyd. I sidste halvdel af filmen, begynder handlingen og spændingen at smuldre lidt. Billederne er såmænd stadig lækre, men snakken og de ørkesløse forklaringer fra Dr. Jekyll, begynder ærligt talt at blive lidt for forvrøvlede. Igen-igen, gør 3D intet godt for filmen

Tom Cruise (Nick) gør det han er bedst til, action med action på. Dog kan jeg godt lide når han spiller på lidt flere af sine strenge, som han fx gjorde det i den voldsomt undervurderede Edge of Tomorrow. Sofia Boutella (Ahamnet) som spillede en glimrende skurk i Kingsman: The Secret Service og god alien i Star Trek: Beyond, er fin som det noget sure mumie. Det tror fanden, når hun har ligget i en sarkofag i 5.000 år 🙂 Annabelle Wallis (Jenny) er vel nok den helt store svipser i The Mummy. Hun er godt blodløs og tam, så man næsten ikke tror på det. Jeg har så ikke set en eneste af de film hun hidtil har været med i … og det vil jeg nok blive ved med at lade være med … Russell Crowe (dr. Jekyll), er vist ikke rigtigt i sin komfortzone i The Mummy. Han overspiller en del, synes jeg, og det kunne vi godt have været foruden at opleve.

Konklusion

The Mummy er lidt et mix af den gamle The Mummy fra 1932 Boris Karloff og trilogien fra 1999 med Brendan Fraser. Og det kunne såmænd være godt nok. Faktisk er jeg også rigtigt godt tilfreds med første halvdel af filmen, men som nævnt, så løber anden halvdel noget ud i sandet. Anyways, The Mummy får tre stjerner.

starstarstarstar emptystar emptystar empty

Læs mere om The Mummy på IMDb.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest