Planetrump – The Farce Awakens

af | nov 12, 2017 | Shows

In the land of the fee …

For 35. gang på 36 år har Vivienne McKee lavet en Crazy Christmas Cabaret. I år er titlen Planetrump – The Farce Awakens. Der er ikke points for at gætte hvem der spiller en central figur i showet 🙂 Det var så 12. år jeg er med, som tilskuer … og anden gang jeg er blevet hevet op på scenen 😀 Showet kører år efter år det samme koncept, i hvert tilfælde har skabelonen været den samme i de 12 år jeg har set showet. Og sådan skal det være med traditioner, der skal ikke ske alt for mange ændringer, fra gang til gang.

Showet starter et eller andet sted i universet, cirka hundrede millioner milliarder billioner lysår fra planeten jorden … Handlingen er naturligvis fjollet og satirisk, og er helt umulig at komme med resume på her. Men bl.a. Ronald Rump, Kim Pung Pu, President Macaroon, Chancellor Mærkelig, Ibanga Rump, samt Onli Won Karaoke, Han Zupp, Wonder Woman og Dr van Helsingør er med. Så det er klart at flere af de problemer som diverse af verdens ledere tumbler med for tiden, bliver taget under kærlig behandling. Rump er ved at bygge en mur omkring Planet Orange, eller det bilder hans rådgivere ham i hvert tilfælde ind. Det er ved at bringe universet ud af balance, så noget må gøres. Måske unge Luke Skystalker er manden der kan redde universet her i episode XXXV?

Vurdering

Planetrump – The Farce Awakens er lidt for meget kogen suppe på de gamle gags og jokes. Bevares; Dump og hans slæng leverer jo dagligt nok materiale, til at fylde et show eller to. Men nu er Crazy Christmas Cabaret jo et relativt familievenligt show, så den helt skarpe satire og den alt for grove sarkasme leverer showet ikke. Personligt kan jeg jo godt synes at det er lidt ærgerligt, men stilen skal jo holdes. Faktisk har jeg det sådan med CCC, at cirka hver tredje-fjerde år, synes jeg at showet er blevet en anelse kedeligt. Alligevel ser jeg showet året efter. og så er det lige som om at holdet har taget sig sammen, og så er jeg på igen. Så jeg satser på at vi har at gøre med en hver-tredje-fjerde-års hændelse i år 🙂

Musicalindslagene er som sædvanligt festlige og sjove, men igen sidder jeg lidt med en følelse af, at der blevet gravet lidt for dybt i kassen med genbrugsmateriale. CCC’s tre mand store musik- og special effects team, kører som sædvanligt med klatten, og bidrager i den grad til komikken.

Flere af skuespillerne har, udover McKee (som har været med alle 35 gange), været med i over 10 år. Man mærker helt klart at de har det sjovt når de laver showet. Det skinner klart igennem her ved forpremieren, hvor de flere gange er ved at få et grineflip og hvor suffløsen må hjælpe dem videre et par gange. Men David Bateson, som spiller Dump (m.fl.) er vildt sjov, og han ligner faktisk forelægget uhyggelig godt. Men også Bennet Thorpe (bl.a. Onli Won Karaoke) og Andrew Jeffers (Princess Liar m.fl.), har stadig den helt rigtige komiske timing. Katrine Falkenberg som både spiller replikanten Taylor Made, Ibanga Dump og Wonder Woman, er både sjov, har en flot sangstemme, og ser samtidig uforskammet godt ud. Hun har så i øvrigt ti års jubilæum i Crazy Christmas Cabaret i år.

Konklusion: Planetrump – The Farce Awakens

Der er altså, i dette års Crazy Christmas Cabaret, lidt for meget genbrug af de gode gamle platheder. Og så savner vi i den grad opkaldet fra Daisy! Første akt er, med sine godt 90 minutter, for langt, og bliver en anelse kedeligt. Andet akt som er kortere, godt 50 minutter, er sjovere og med mere tempo. På ingen måde ringe, men heller ikke super-godt … slet ikke sammenlignet med sidste års CCC. Alligevel vil jeg, specielt hvis du er en Crazy Christmas Cabaret virgin, helt klart opfordre dig til at smutte ind og se showet. Planetrump – The Farce Awakens får fire små stjerner.

BREAKING: Dette års Crazy Christmas Cabaret bliver den sidste. Se mere her.

BREAKING-BREAKING: Dette års Crazy Christmas Cabaret bliver alligevel ikke den sidste, da Vivienne McKee er blevet inspireret til at lave et show mere … mindst!

starstarstarstarstar emptystar empty

Læs mere om Crazy Christmas Cabaret på London Toast.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest