Folkeklubben: Unplugged

af | apr 2, 2018 | Koncerter

Unplugged … sådan da!

Pludselig fik jeg en mail fra DR om at der var nogle fornuftige afbudsbilletter tilbage til unpluggedkoncerten med Folkeklubben i DR-byens koncertsal tilbage. Så da jeg ikke havde nogle reelle planer langfredag og da DR-byens koncertsal vel nok er Danmarks bedste af slagsen, lidt afhængig af begivenhedstypen, besluttede jeg mig for at investere den ringe sum af DKK 320,- i begivenheden og begive mig til Amager.

Folkeklubben består af tre (fire?) medlemmer, og man kan vel godt sige at de er drevet lidt af social indignation. De startede tilbage i 2011, og et af deres første koncerter forgik i Mændenes Hjem i Istedgade. De har gerne et par gæstemusikere og/eller -sangere med til deres koncerter. Det var også tilfældet her langfredag, her i form af den gamle protestsanger Benny Holst samt to musikere. Den ene den glimrende cubanske percussionist Yohanier Ramon, den anden en for mig ukendt dansk klaverbokser.

Folkeklubben: Unplugged – gademusikanter på de bonede gulve

Folkeklubbben er opstået som en flok gademusikanter, men har i de seneste år optrådt større og større steder. Trods deres kvaliteter, er DR’s Koncertsal nok lige for stort et sted for dem at spille op. Jeg var i hvert tilfælde glad for at jeg sad så tæt på som jeg gjorde. Havde jeg siddet meget længere væk, mistænker jeg lidt, at jeg ikke ville have kunnet “mærke” dem.

Alt I alt varede koncerten var koncerten to timer og et par minutter. Det inkluderede en noget unødvendig ølpause til musikerne på et par og tyve minutter! Det skal dog siges at det virkede som om at ølpausen HAVDE virket. Thi der kom lidt mere gang i musikken og publikum efter pausen. Ikke mindst vores cubanske trommeslager var medvirkende til at det nu kom til at smage lidt af en fest. Ramon var klart den bedste musiker i aftenens setup.

Lyden var, som altid i DR’s Koncertsal, god, uden dog at være perfekt. Hvis jeg sammenligner dem med Simple Minds som jeg så sidste år (altså også i DR’s Koncertsal), sjovt nok også i påsken og interessant nok også unplugged, var der mærkbar forskel på lyden. Der var meget mere power på Simple Minds. Men OK, med de gamle drenge fra Glasgow bevæger vi os også et par håndfulde trin op ad stigen, på alle områder!

Konklusion – Folkeklubben: Unplugged

Jeg havde hørt meget godt om Folkeklubben, men havde selv kun hørt dem på Tidal før. Næste gang, hvis der bliver en næste, skal de nok høres et noget mere intimt sted. Alt i alt leverede Folkeklubben dog en fin koncert, men så heller ikke mere. Nogle af deres sange sad lige i skabet, mens andre virkede en anelse uinspirerede og lidt gumpetunge. Folkekubben: Unplugged får fire stjerner.

starstarstarstarstar emptystar empty

Læs mere om Folkeklubben her.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest