Paul McCartney Freshen Up Tour

af | dec 23, 2018 | Koncerter

Cirka tre timer og 40 sange …

Mit første besøg i O2 Arena, tidligere kendt som Millennium Dome, som, i selve salen, minder ikke så lidt om Royal Arena (men er en snas større), blev så til Paul McCartney Freshen Up Tour. Der er jo ikke så meget at komme efter. En fantastisk karriere der har strukket sig over mere end 50 år (The Beatles, The Wings, og siden en fin solokarriere). Tre koner; Linda (som døde alt for tidligt), Heather (et-benet model og golddigger) og den nuværende, Nancy (amerikaner og lidt mere anonym). En håndfuld børn har den travle musiker også fået tid til at sætte i verden, herunder den kendte tøjdesigner, Stella McCartney.

I 60’erne producerede Paul og John (Lennon) et hav af hits til The Beatles. I 70’erne lavede han sammen med Linda sange til deres gruppe The Wings. Siden da har hans solokarriere frembragt knapt så mange ørehængere, men fx hans seneste album, Egypt Station, er såmænd ikke så ringe endda. Lige over halvdelen af de fyrre sange som han spiller under koncerten er fra Beatles-tiden, hvilket fortæller lidt om at de ældste sange generelt er de bedste, og dem som vi alle kan synge med på.

Paul McCartney The Freshen Up Tour – nu med en noget rusten stemme

De 76 år kan Paul ikke løbe fra, der er ikke meget krudt i stemmen mere. Heldigvis kan vi som publikum huske alle numrene og kan derfor synge med, højt eller inde i hovedet, så det er faktisk først når jeg kommer hjem og hører de videosnaser jeg skød under koncerten, at det for alvor gik op for mig hvor falmet hans stemmepragt er. Heldigvis holder musikken stadig max og det samme gør hans dygtige musikkere i bandet og teknikerne i crewet, herunder også hans gæstemusikkere denne aften, Ronnie Wood og Ringo Star.

Solist & Band

Paul McCartney står på scenen i 180 minutter uden pause og uden tøjskift … bortset fra at han smider jakken efter to numre. Anyways, helt dårlig form kan han jo ikke være i, når han er i stand til at holde dampen oppe i tre timer. Han interagerer også med publikum på en yderst dreven måde, uden at det kommer til at virke for mekanisk. Det er da lidt sjovt når kameraerne fanger manden med skiltet hvorpå der står “This is my 121st Paul McCartney-concert”, hvortil Paul tørt konstaterer, at han må da have for mange penge 🙂 Heldigvis er vi forskånet for korpiger og lignende gejl.

Show & Lyd

Showet som primært består af flere monsterstore skærme, hvis indhold er perfekt synkroniseret med musikken, fungerer perfekt. Andre lys- og stroboskopeffekter samt andet i den stil, fungerer også lige i skabet. Herudover er lyden i O2 Arena glimrende (den måtte måske gerne have været en anelse højere …), og spilletstedet i sig selv er fint opbygget og nemt at orientere sig i. Det ligner til forveksling Royal Arena indeni, mens der omkring selve koncertssalen, men i selve bygningen, er væsentligt mere plads, fx til flere restauranter og andet gejl. Det er sågar muligt at gå en tur udenpå konstruktionens kæmpestore kuppeltag!

Konklusion – Paul McCartney The Freshen Up Tour

Aftenens højdepunkt, Live And Let Die, titelmelodien fra 007-filmen af samme navn, gjorde det alle pengene værd. Her var der tændt op for eksplosioner, flammekastere samt bulder og brag, i sådan en grad at man blev helt svedt. Man kunne mærke varmen fra flammerne og det kunne Paul også. At det så rent faktisk, i mine øjne, altid har været en af hans bedste sange, i hvert tilfælde fra Wings-tiden … og det faktum at jeg er mega-007 fan, gør det naturligvis ikke ringere. Der er selvfølgelig en grad af nostalgi inde over, men koncerten og de fyrretyve sange som helhed, gør at jeg kun kan give seks stjerner for hele oplevelsen.

Læs mere om Paul McCartney og se setlisten.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest