Mortal Engines

af | dec 29, 2018 | Film

London om et millennium fra nu …

Jeg er kommet bagud min anmeldelserne, så den her bliver en af de ultrakorte. Mortal Engines er såmænd heller ikke voldsomt spændene, så det tror jeg at vi allesammen nok skal overleve 🙂 Vi så den i Nordisk Film Field’s, som altså, trods en rigtig god sal 1, ikke er andet end en lettere pumpet storcenterbiograf, og dermed ikke et biograf man ligefrem sukker efter at besøge …

Om cirka 1.000 år er livet på vores egen planet endnu en gang (stadig) af lave. De referencer som de har til fortiden, altså 2018 er lettere twistede og i bedste fald komiske. Flere byer er monstøse med larvefødder monterede maskiner, som bevæbnet til tænderne, kører rundt i hvad der før var Europa, nu en gigantisk mudderpøl, i en evig jagt på andre byer og disses ressourcer. London, som åbenbart kommer til at overleve Brexit, er en af de største af disse dødelige byer. Altså det giver ikke rigtigt mening … hvilket heller ikke rigtigt er idéen …

Mortal Engines – 1.100 år … og vi er stadig ikke blevet klogere

Åbenbart får steampunk en seriøs revival her om en tusindeårs-tid. Og det er da udmærket. Udover det, får vi ikke rigtigt nogen god forklaring på fænomenet med de med larvefødder-monterede monsterbyer. At vores helte lever i en eller anden form for dystopisk, post-et-eller-andet, totalitært styre, som visse fraktioner forsøger at kampe imod er klart, men derudover får vi ikke så meget at vide. Våbene derimod, har udviklet sig, men snarere med det fantasifulde end mod det voldsomt effektive … hvilket på sin vis er meget godt.

Cast & Crew

Af skuespillerne er de vist kun Hugo Weaving (The Matrix, V for Vendetta) jeg kender. Han spiller faktisk på samme måde i alle disse tre film. Han gør det faktisk okay, men han er altså ikke i besiddelse af det helt store register.

Instruktøren, Christian Rivers, har ikke rigtigt lavet noget før Mortal Engines, men Peter Jackson (Lord of the Rings-trilogien, The Hobbit-trilogien, Tintin) har både været med til at skrive og producere, og man mærker tydeligt hans fingeraftryk på filmen … den er eventyrlig, men bliver ligsom sine andre film aldrig for alvor spændende.

Billede & Lyd

Sådan set glimrende vfx og tilhørende lyd. Nogle okay seje “byer” som der bliver kørt rundt i og også nogle relativt nyskabende kampfly de anvender. Men på en eller anden måde bliver de for overlæsset og ramasjang-agtigt, hvilket afterlader en med et, “hvad skete der egentlig her”, dog uden at man føler det store behov for at gøre ret meget for at finde en løsning på den sag 🙂 Altså visuelt rigtigt flot, men uden substantielt indhold

Konklusion – Mortal Engines

Traileren så fin ud, men det der så ud om en god idé, viste sig at være knap så godt udført. Mortal Engines lander på tre hæderlige la-la stjerner.

Læs mere om Mortal Engines på IMDb.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest