Zirkus – S.O.Society

af | feb 13, 2019 | Koncerter

Tilbage til 20’erne …

Det lykkedes os at finde ud til Teaterøen, det spøjse sted som ligger længst ude på Refshaleøen, hvor vi skulle se Zirkus – S.O.Society. Det føles langt ude, men det er jo dybest set ikke mange hundrede meter fra Operaen, Amalienborg og Amager Bakke. Selv om bygningerne er noget gammelt skrammel, er lokalerne indrettet ganske hyggeligt og stilen virker helt passende til den swingmusik som Zirkus er leveringsdygtig i. Før showet begyndte, fik vi serveret lidt blandet tapas, som var ganske fint til prisen. Der var mulighed for at købe vin, øl og vand til maden, og til showet kunne man få champagne og bourbon, fra en bar i selve koncertsalen. Altsammen til yderst fornuftige priser! 

Historien og musikken i Zirkus’ show, har ikke ændret sig stort i de godt fem år jeg har kendt til det 14-mand store swingorkester. Det var til en Manifest-fest i “Lions & Barrels” i Parken i 2013, jeg første gang oplevede Zirkus … det er blevet til mange gange siden. Der er blevet skiftet ud på et par poster gennem årene, men det altdominerende skikkelse i showet, Nijas Ørnbak-Fjeldmose, er heldigvis stadig den samme. Der er gennem de seneste par år kommet væsentligt flere showpiger til, hvilket absolut klæder showet. Publikum opfordres til at klæde sig i et til showet passende outfit, og de er rig lejlighed til at danse, uanset om man har fået swingbenene skruet rigtig på eller ej 🙂

Zirkus S.O.Society – vi savner Le Mage …

Det skal siges at jeg synes at deres “gamle” show, som jeg så to gange i Riddersalen på Frederiksberg, var bedre. Man kan sige at det show var mere stramt, som en musical nærmest, mens det nye er mere løst i det. Begge dele har deres charme, men jeg synes man fik et langt bedre indtryk af deres musiske evner, og ikke mindst der eminente forståelse for at få alt til at fungere som et instrument, herunder kæder, spande og stempler. Fordelen ved det nye show er, at man får mulighed for at danse og gå i baren, mens man ved det gamle show sad bænket på den noget sparsomme plads i Riddersalen.

Billede & Lyd

Lyden og sceneshowet var flot der i Teatersalen på Teaterøen. De spiller allesammen røven ud af bukserne på flotteste måde, de er sindssygt musiske. Zirkusdirektøren (Nijas Ørnbak-Fjeldmose) i forgrunden er en entertainer med stort E, og er et virkelig kreativt menneske, også på andre områder end det musiske.

I den forbindelse kan det godt betale sig at besøge deres web site og se nogle af deres meget lækkert lavede præsentationsvideoer. Det kan også betale sig at kigge på noget af deres trykte materiale, herunder deres “not-so-fake-news” avis, deres plakat samt coveret til deres hidtil eneste CD (så vidt jeg ved), thi det er også lavet så lækkert og gennemført. Jeg ved egentligt ikke om nogle af disse ting kan fås p.t. … men flot er det 🙂

Konklusion – Zirkus: S.O.Society

Zirkus – S.O.Society er kanon. Selvom man godt kunne ønske sig at de fik lavet nogle flere nye skarpe numre, er der sgu stadig så meget gang i gutterne og gutinderne i Zirkus, at fem stjerner er helt på sin plads …

Der er intimkoncert på Reffen 209 på Refshaleøen i morgen aften (torsdag 14. februar 2019). Skynd dig at løse billet til den oplevelse. Prisen er latterlige DKK 50,- … og der skulle være nogle få billetter tilbage.

Læs mere om Zirkus her.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest