Ternet Ninja

af | mar 5, 2019 | Film

En opbyggelig fortælling …

Rundt regnet 10 uger gik der fra premieren på Ternet Ninja, til jeg fik set den i min, ser det ud til, nye favoritbiograf (ikke til blockbusterfilm), MovieHouse i Hellerup. En mindre skandale, at der skulle gå så lang tid før jeg fik set efterfølgeren til Terkel i Knibe. Vi så den på en ganske almindelig onsdag til den tidlige aftenforestilling (18:00), og der bliver der godt nok fyldt op, med midaldrende Hellerupdamer (og andet godtfolk), hvilket ikke nødvendigvis er en dårlig ting … i det ellers pænt store loungeområde, og i køerne til billetter, slik, kaffe og kage samt et hurtigt aftenmåltid. Så mit råd må være, at undlade at komme i sidste øjeblik, specielt hvis du både skal købe billetter og godter.

Historen i Ternet Ninja begynder i Thailand hvor børnearbejderen Chang lider en krank skæbne, da kan komme til at sy den danske legetøjsproducent Eberfrøs designertørklæde om til en ternet dukke. Mens Chang udånder bliver dukken besat at en afdød ninjas ånd. Ninjadukken bevæger sig mod Danmark, og mod hævn over Eberfrø. Undervejs støder dukken på 7-klasses eleven Aske, som har sin lettere dysfunktionelle familie at kæmpe med, samtidig med at han er voldsomt forelsket i Jessica fra ottende, og også har mobberen Glenn at slås med. Kort sagt, er Aske, og hans fætter, Terkel, som har en kort gæsterolle i Ternet Ninja, helt almindelige teenagere, i hvert tilfælde i Anders Matthesens univers.

Ternet Ninja – hvordan kom Huxi Bach lige ind i billedet 🙂

I og med at jeg er 10 uger for sent ude, vil jeg for en gangs skyld fatte mig i korthed. Filmen er allerede blevet anmeldt, diskuteret og rost i alskens medier, af samtlige anmeldere og af almindelige dødelige biografgængere. Jeg ligger helt på linje med det store flertal denne gang. Jeg har dybest set kun en anke til filmen og en anke til biografen. Men mere om det i “billede og lyd”-sektionen nedenfor.

Cast & Crew

Anders Mattehsen har lagt stemmer til samtlige karakterer i filmen, lige med undtagelse af Aske og Jessica, som Alfred Bjerre Larsen og Emma Sehested Høeg står for. Alle stemmer sidder lige i skabet uden nogen slinger i valsen overhovedet. Der er også Anden der synger samtlige sange i filmen, hvilket han gør på sin sædvanlige potente og direkte måde.

Udover at spille langt de fleste roller og synger alle sange, har Anders Matthesen, ligesom det også gjorde sig gældende for Terkel i Knibe, skrevet bogen og instrueret filmen.

Billede & Lyd

Som sådan er både lyd og billede glimrende i Ternet Ninja. Dog synes jeg at animationen er for pæn, rund og blød. Her kunne jeg bedre lide den mere grove og kantede animation i Terkel i Knibe. Jeg tænker at man måske skulle have ofret lidt mere krudt (og penge) på at have gjort de computeranimerede karakterer mere lækre, på den rå måde. Jeg synes at animationen ser en anelse billig og gammeldags, i computeranimationssammenhæng, ud. Lyden denne aften var alt for lav, i starten i hvert tilfælde, men den svipser må MovieHouse tage på deres skuldre.

Konklusion – Ternet Ninja

Ternet Ninja er lige så skarp og rå i dialogen som Terkel i Knibe var. Ternet Ninja er intet mindre end en opbyggelig animationsfilm, som kun Anders Matthesen kan servere den slags. Altså, man opdager aldrig hvor moralsk den er, før efter man har klasket sig på lårene af grin og de mange skøre indfald. Primært på grund af den geniale dialog svinger jeg mig op på fem fine ninjastjerner  …

Og husk nu at blive siddende under rulleteksterne. Ellers går du glip af nyeste udgave af Stewart Stardusts Børnetelefon. Intet er mere irriterende end de kællinger (af begge køn), der får voldsomt travlt med at få samlet deres pakkenelliker, højlydt drøfte filmen samt storme ud af biografen, i samme sekund som selve filmen slutter … grrr!

Læs mere om Ternet Ninja på IMDb.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest