John Cleese – Last Time To See Me Before I Die

af | aug 30, 2019 | Shows

John Cleese 1939 – 201?

Dybest set var det tredje gang jeg så John Cleese – Last Time To See Me Before I Die. I starten af 10’erne, i midten af 10’erne og nu i slutningen af 10’erne. Og han er altså stadig i live 🙂 De to første gange foregik det i Falkonersalen, denne gang var det i TV-Byens Koncertsal, som er et genialt sted til denne slags arrangementer. Nå man man sidder på parterre, som er stedet at sidde i den sal, opnår man en følelse af at showet eller koncerten som man oplever er ekstraordinært intim og nærværende. Generelt er koncerter og shows i DR-Byen yderst fornuftigt prissat, og for et par hundrede kroner mere end hvad det koster i resten af salen, får man en langt større og bedre tæt-på-artisten oplevelse. Jeg har aldrig følt mig så tæt på kunstnerne som jeg har følt mig med fx Kraftwerk, Simple Minds og altså senest John Cleese.

Well, selv om John Cleese lagde ud med at tage gas på hans tidligere koner, og alle de penge de koster ham i diverse hustrubidrag, hvilket han også gjorde i de to foregående shows, er det her show anderledes. Ud over klassiske klip fra diverse episoder af fx Monty Python og Fawlty Towers med flere, samt hans kommentarer til disse klip, er showet egentlig ikke lårklaskende sjovt. Han bruger derimod en del af showet på at causere over humoren i dag, i disse krænkelsesparate tider. Naturligvis gør han dette uden at det bliver kedeligt og foredragsagtigt.

John Cleese – Last Time To See Me Before I Die – Svensk humoruge?

En af højdepunkterne i det 2 timer og 15 minutter (inkl. 20 minutters pause) lange show, er klippende der omhandler optakten til den svenske humoruge, som desværre bliver aflyst da mændene, som alle hedder Svend, i organisationen bag humorugen, pludselig er afgået ved døden … det er så helt gennem syret, åndssvagt og helt sort … og sindssygt sjovt!

Og John kommer med flere glimrende eksempler på, at det er muligt af fornærme alle mennesker; katolikker, dyreelskere, jøder, Trump, muslimer, stammere etc. hvis de altså hvis fornærmes. Hans tese er, at man kan gøre grin med alt, også død og kræft, hvis man timer det rigtigt. Nu er jeg lige så vild med sort humor som Cleese er, en ting som jeg har lært at sætte endnu mere pris på jo ældre jeg er blevet … så jeg er 100% enig med ham.

Cast & Crew

Ud over John, hans bamse og teleprompteren, optæder der kun kortvarigt to andre personer på scenen. Hvoraf en af dem er en publikummer der har filmet showet … og må tage straffen 😉

Medvirkende til John Cleeses store succes har naturligvis været Connie Booth (Johns første kone og medvirkende i Fawlty Towers) samt Eric Idle, Michael Palin, Terry Gilliam og, ikke mindst, Graham Chapman, som uden tvivl var en af verdens sjoveste mænd (han døde i 1989 i en alder af kun 48). Alle disse personer har været med til at skrive og orkestrere alle de finurlige gags og skøre indslag. 

Konklusion – John Cleese – Last Time To See Me Before I Die

Hvis han når det … runder John Cleese 80 år om under to måneder. Så man kan da godt mærke at alderen trykker, det kræver vel også sin mand at have en (fjerde) kone der er 32 år yngre, men hans humoriske timing er der til dels stadigvæk. Men mon dog han trods alt ikke snart vælger at gå på pension. Han har været en af de sjoveste mænd i verden, i både flere film og komedieserier, og selv om jeg giver showet fem små stjerner, ville det måske være bedst hvis han stoppede nu, hvor han stadig kan levere en salve sort humor med en fornuftig timing?

Læs mere om John Cleese.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest