7 Years of Lukas Graham

af | 2020-11-03 | Dokumentar, Film

AUTOGRAFER OG SELFIES GALORE!

Nu viste jeg godt, før jeg troppede op i Imperial til gallapremieren på 7 Years of Lukas Graham, at bandets sødsuppepopmusik ikke er min kop te. Men som I også ved, så er jeg, specielt i disse COVID-19-tider, relativt nem at trække af huse, når der er kendte folk, cocktails og lidt stjerneglimmer i farvandet. Så snart jeg trådte ind i Imperial, hvor vi var de 500 tilladte, gik det op får mig, at mindst en tredjedel (+/-) af de fremmødte, var en del af Lukas Grahams entourage.  Jeg fornemmede her at temaet for aftenen ville blive ananas i egen juice … en fornemmelse der kom til at holde stik. Efter filmen var der Q&A med Lukas Forchhammer og instruktøren. Jeg sneg mig dog ud af salen efter nogle minutter, thi jeg havde fået ananas nok for den dag!

Ikke overraskende handler dokumentaren om bandets syv første år. Deres kamp for at få udgivet deres første single, som ifølge Warner Bros., som de havde signet op med, skulle være den helt rigtige sang, mens bandet tilsyneladende opholdt sig mere eller mindre konstant i LA og hyggede sig gevaldigt. Nogle, i starten små koncerter, over there, hvor de var meget generøse med deres tid, efter koncerterne, hvor publikum fik mulighed både for at tage selfies og få autografer, blev der også tid til. Det helt store tema i filmen er dog  Lukas Forchhammers fars alt for tidlige død, han blev kun 61 år.

7 years of lucas graham

7 YEARS OF LUKAS GRAHAM – ANANAS I EGEN JUICE …

Der er vel nærmest tale om en selvbiografisk dokumentarfilm? Og det kan jo godt blive lidt … nej meget … kedeligt at se på i længden. Intet farligt, ingen kritik, ingen kratten i overfladen … det er der sgu ikke meget ved. Omkring halvvejs i den syvårsperiode (2013 – 2020) som filmen omhandler, får Lukas Forchhammer et sammenbrud af en art. Det kommer mens hans kone er gravid og gør at han må aflyse en igangværende turné. Der var lagt i ovnen til at denne skelsættenede begivenhed, som vistnok var relateret til faderens alt død, skulle være en central del af filmen. Men det er overstået på 2 ½ minut … og så er vi videre til barnets fødsel og turnéerne!

CAST & CREW

Bandets medlemmer spiller vel bare sig selv, og det gør de vel egentlig okay … så det kan jeg ikke rigtigt have nogen mening om 🙂

René Sascha Johannsen som er instruktøren bag filmen, har på magisk vis formået at smække en film sammen, som, hvis man er fan af Lukas Graham, nok vil synes er noget nær et mesterværk, som formår at sætte ord på ens tanker og bekymringer. Hvis man, som jeg, ikke er til sødsuppegenren, er det ret så svært at finde den store pose med superlativerne frem, når denne omgang doku-reklame-ananas skal beskrives.

BILLEDE & LYD

Soundtracket giver vel næsten sig selv. Men vi får da hørt mindst syv versioner af “7 Years” 😉

Bortset fra at der vist er tale om bestillingsarbejde, så er herlighederne filmet ganske meget lige ud ad landevejen, så de er der ikke så meget at sige til filmarbejdet. Nogle fikse filmiske tricks er ikke anvendt … men derfor kan indholdet jo godt være manipuleret på anden vis. Uanset hvad, har vi ikke med en ny Amy at gøre her!

KONKLUSION – 7 YEARS OF LUKAS GRAHAM

Ifølge produceren (var det vist), som kom med et par bevingede ord før filmen startede, er udlandet meget interesserede i denne film, og hun så frem til at sælge den til det store udland til næste år! Vi får se hvordan det kommer til at gå? Selv om jeg ikke er til genren, må jeg jo medgive at mange unge piger/kvinder/drenge/mænd både i DK og i udlandet, er blevet rørt at bandets sange. Så jeg føler mig pisket til at give 7YoLG to stjerner, selv om det byder mig lidt imod! Filmen kan ses i hele landet fra den 05. november 2020.

star_greystar_greystar_greystar_grey

Læs mere om 7 Years of Lukas Graham IMDb.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest