Jethro Tull

af | 2021-09-15 | Koncerter

AGRONOM ELLER ROCKBAND?

For anden gang i mit liv, drog jeg til Operaen i København. Heller ikke denne gang blev det til en opera, det bliver nok aldrig til en opera, men hvor det sidste gang, i december 2016, var Pet Shop Boys vi så, var det, det 16 år ældre band, Jethro Tull vi nød denne gang. Den eneste gang jeg har nydt en snas opera, var da Luciano Pavarotti sang It’s a Man’s Man’s Man’s World i duet sammen med James Brown, tilbage i 2002 somewhere in Italy. Jeg tror jeg lader det blive ved det 😀 

Ian Anderson (74 år) kan stadig traktere sin tværfløjte og sin guitar. Stemmen, derimod, er ikke så stærk mere, hvilket gør at både hans sang og hans sang-i-fløjte-teknik ikke er helt så god som den var i 70’erne, hvor han brillierede med sidstnævnte teknik i fx Bouree og Thich as a Brick. De større, instrumenttunge numre, som fx Locomotive Breath og Aqualung fungerede lidt bedre denne aften i Operaen. Der er dog stadig fuld gang i Ian, som flintrer rundt på scenen. Dog er hans bevægelser mere stive og hans ikoniske syrede blik, er knap så intenst mere. Men som performer over-all, holder han dog stadig.

Jethro Tull

THE PROG YEARS

Mest af alt er jeg nok vild med deres Thick as a Brick, som findes i flere versioner. Den korte version, som er herlig at se på Youtube, hvis man kan finde den i en kvalitetsmæssig fornuftig version, og så den lange version på næsten 44 minutter … som jeg, hvis sandheden skal frem, aldrig har fået hørt. Shame mode on 😉

CAST & CREW

De fem medlemmer af bandet, består, så vidt jeg kunne tyde, for 80% vedkommende af nyere/yngre kræfter. Jethro Tull har haft deres andel af konflikter gennem tiden, og fra 2012-2017 forsvandt de helt fra radaren. De seneste år, har det vel udelukkende været Ian Anderson der har været driveren, og han er så også det eneste tilbageværende originale medlem … og medlemmer af bandet har der været rigtigt mange af. Man sidder med en følelse af, at Ian var/er et musisk geni … desværre et af dem der er svære at danse med 🙂

Jeg synes dog at jeg har hørt i min ørechokoladebolle, at visse tidligere medlemmer i de seneste år, har prøvet at starte nye bands, hvor de har prøvet at indrage bandnavnet Jethro Tull. Her skal jeg så indrømme at jeg kommer lidt til kort med hensyn til bandets historik, men det var Ian og to andre der startede bandet, som indledningsvis spillede blues/jazz-inspireret rock, i 1967 i Blackpool. Men åbenbart er det Ian der ejer bandnavnet, som iøvrigt også er navnet på den agronom/forfatter/opfinder som opfandt såmaskinen i 1701.

BILLEDE & LYD

Udover Ians badutspringeri rundt på scenen, en tromme- og en guitarsolo, bestod sceneshowet af en bagtæppe som kørte med scener og videoer der passede glimrende til melodierne. Altså ikke verdens vildeste show. Men det behøves nu heller ikke altid. Men når jeg tænker tilbage på det show som Pet Shop Boys havde banket op i Operaen for fem år siden, hvor de havde forvandlet den pompøse sal til et natklub, komplet med laserlys, diskkugler samt røg og damp, virkede Jethro Tulls show godt nok noget beskedent til prisen … som vist nok var lidt lavere end PSB’s.

Lyden var god nok, men ikke fantastisk. Ved Pet Shop Boys, var det først nummer eller to, også noget uldent. Her fik lyddesigneren rettet op på sagen. Det var lidt tungere med den side af sagen for Jethro Tull, desværre.

KONKLUSION – JETHRO TULL

Jethro Tull får fire fornuftige stjerner, med pil opad, med på deres videre tour gennem Europa.

star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_greystar_grey

Læs mere om Jethro Tull her.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest