Alien: Covenant

af | maj 18, 2017 | Film

Sequel til en prequel

I Alien: Covenant er rumskibet Covenant er på ved mod Origae-6, med 2.000 nybyggere i hyper-sleep, som skal kolonisere planeten. Undervejs på den flere år lange tur, bliver skibet ramt af en solstorm. Denne storm forårsager at Covenants solsejl bliver beskadiget, derfor må en fra besætningen tage på en rumvandring for at reparere solsejlet. Under dette reparationsarbejde modtager Covenant et signal, som viser sig at komme fra en nærliggende planet. Af en eller anden grund har forskerne på jorden overset denne, for kolonisering oplagte planet. Men da det vil kunne skære cirka syv år af rejsetiden, vælger besætningen på Covenant at bevæge sig til denne planet, fremfor Origae-6. Der er ingen præmie for at gætte på, at det er en beslutning som de vil komme til at fortryde 🙂

Naturligvis er der kraftige ion-storme over planeten, som gør at man ikke rigtigt kan se overfladen. Alligevel vælger de at sende et landingsfartøj ned på planeten. Alt går umiddelbart godt og et team sendes ud for at undersøge området. Planetens overflade minder forbavsende meget om jorden, der vokser ovenikøbet hvede. Dog er der meget stille, og intet dyreliv … tilsyneladende! Anyways, vi skal heldigvis ikke alt for langt ind i andet akt, før end away teamet har deres første møde med nogle søde små xenomorphs, som sørger for at Alien: Covenant ikke udvikler sig til den rene picnic-tur …

Alien Covenant

Første akt af Alien: Covenant ligner mest af alt et direkte kopi af første akt af Alien. Det er simpelthen for tyndt Ridley. Samtidig virker den så langstrakt og kedsommelig, at man nærmest har lyst til at bønfalde dem om at få landet på den skide planet, så vi kan få set hvad den gemmer på af ubehageligheder.

Hovedpersonen i Alien: Covenant må vel siges at være Michael Fassbender, som har dobbeltrollen som androiden Dave og den 10 år nyere version, Walter. Praktisk nok har Weyland Industries ikke ændret på udseendet af deres androider, men de har dog ændret deres software således at de reagerer mindre menneskeligt. Der er sådan nogle alenlange scener mellem Dave og Walter, hvor Dave lærer Walter at spille fløjte, hvor de snakker filosofi og ovenikøbet en, hvor de kysser hinanden … tal lige om at være forelsket i sig selv 🙂 Det kan såmænd være meget sjovt at se på alt sammen. Men hvad det har med historien at gøre, har jeg absolut ingen idé om!

Well, når xenomorpherne første gang dukker op, er de hurtigere end nogensinde før. Og den første scene med dem er supergodt og kanonlækkert lavet, ingen tvivl om det. Senere møder vi dem i de klassiske hop-op-af-æg-og-facehug-nærmeste-fjols-scener. Det er stadig flot lavet, men vi har bare snart set det så mange gange, at det efterånden er blevet lidt kedeligt. Og særligt uhyggeligt eller overraskende er det jo ikke ligefrem.

Lyden i Alien: Covenant er i og for sig udemærket. Det gode gamle lydbillede, som vi kender helt tilbage fra Alien, når noget er ved at ske, er uændret. og det er såmænd fint nok. Alligevel kunne man godt ønske sig at man prøvede at redefinere scoren lidt. Måske Ridley skulle havde snakket med Johann Johannsson, som lavede scoren til Arrival og til den kommende Blade Runner 2049. Filmisk er der ikke det helt vilde at sige om Alien: Covenant, bortset fra at scenerne hvor Dave og Walter taler med hinanden er lavet temmelig overbevisende.

Vi har som antydet ovenfor set det hele før. Alien-sagaen for absolut ikke tilført noget nyt. Hvis jeg var dig, Ridley Scott, så ville jeg droppe 7’eren, som skulle komme i 2018. En bedre / yngre / modigere instruktør ville måske være i stand til at spinde en ny og overraskende ende på Alien-universet, men i den her film er vi ude i gentagelser i sådan en grad, at den næsten bliver til en parodi på sig selv. Alien og Aliens var to af bedste sci-fi film jeg har set, og hvis jeg skal bevare den gode følelse omkring Alienfilmene, tror jeg at Alien: Covenant bliver den sidste Alienfilm jeg har set. Alien: Covenant får, måske ikke helt fortjent, hele tre stjerner.

starstarstarstar emptystar emptystar empty

Læs mere om Alien: Covenant på IMDb.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest