Druk

af | sep 20, 2020 | Film

ELLER “ANOTHER ROUND” SOM VI SIGER PÅ ENGELSK …

En af de mange forpremierer på Thomas Vinterbergs nyeste film, Druk. Denne forpremiere fandt sted i Dagmar og instruktøreren introducerede selv filmen. Det var godt nok med en vis bæven at jeg satte mig ned for at se denne forpremiere, thi sidst jeg deltog i en gallapremiere på en af Vinterbergs film, der var tale om Kursk, var der godt nok tale om en noget slatten oplevelse. Først kom Dagmars direktør, som fortalte at vi sandsynligvis skulle se årets danske film. Bagefter kom Vinterberg, som kort fortalte om sin datters forhold til alkohol og en amerikansk gæsts reaktion på dette forhold samt at hans film ikke kom med nogen konklusion, men lod det være op til publikum at danne deres egne mening …

Druk handler om fire gamle lærervenner der, i videnskabens tjeneste naturligvis, vil undersøge en norsk filosofs tese, som går på at hvis vi konstant har en brandert på ½‰, vil vi blive i stand til at opfylde vores fulde potentiale. De går metodisk til værks og begynder at skrive en detaljeret rapport over forsøget. Til at begynde med bliver de rent faktisk bedre lærere, trænere og elskere. Men da de begynder at øge dosis, om jeg så må sige, begynder det, ikke overraskende, også at gå galt …

Druk

DRUK – 1‰ er dobbelt så godt som ½‰ …

Denne præmis kunne have ført enten til en lårklaskende komedie eller et stort drama. Vinterberg prøver at ramme et sted midt imellem, og alligevel lykkes det ham at ramme helt ved siden af. Thi vi ender ud i noget som hverken er fugl eller fisk. Alt det spændende / sjove / dramatiske i filmen ser vi i traileren, så har du set den, har du set filmen.

Cast & Crew

Mads Mikkelsen og de tre andre hovedpersoner er overvejende habile skuespillere. Men her i Druk ser vi kun momentvis prøver på deres kunnen. Scenerne, både de sjove og de dramatiske, har en tendens til at flyde ud og blive til absolut ingenting.

Thomas Vinterberg har gjort det igen, lavet en kedelig film om et interessant emne, ligesom han gjorde det med Kursk. Måske han bare skulle være stoppet efter Festen og Jagten?

Billede & LyD

Filmen er klippet på meget gammeldags måde, så godt som uden brug af dogmetricks eller andre ting som kunne have været medvirkende til at hive filmen op på en hæderligt niveau. Gammeldags kan såmænd være fint nok, hvis historien / skuespillet / instruktionen kan bære det og det kan ingen af tingene desværre ikke. Emnet er ellers interessant nok og er vel egentligt mere aktuelt i dag end nogensinde før.

Det bedste ved Druk er soundtracket, som faktisk er tæt på at være genialt. Det er så bare ikke helt nok til at hæve filmen op på et acceptabelt niveau …

Konklusion – DRUK

Som Vinterberg sagde da han introducerede filmen, så ville han lade være det op til publikum at drage deres konklusioner. Jeg ville have taget det skridtet videre, og havde ladet folk blive hjemme, lave filmen for sit indre blik og så have draget sin konklusion! Så havde man sparet både tid og penge. To stjerner, en mindre end Kursk, mere kan det ikke blive til. 

star_greystar_greystar_greystar_grey 

Læs mere om Druk på IMDb.

5 Kommentarer

 1. Jens

  Barsk anmeldelse men vel fair nok, hvis du er der!

  • bambiexplorer

   Barsk … men retfærdig! Jeg er godt nok en de anmeldere der er hårdest. Den kunne måske have fået 2½ stjerner, men det arbejder jeg så ikke med 🙂

 2. Jens

  Jeg venter spændt min kone og min voksne drengs anmeldelse efter den “Tak for kaffe” anmeldelse ?

 3. Kim Christensen

  Tak for din anmeldelse. Så slipper jeg for at bruge tid på den film. Jeg vælger at overhøre nogle kollegers positive indtryk af filmen. Dels fordi de ikke kan pege på, hvad der er godt, og dels fordi din mening som oftest rammer min egen smag rigtig godt.

  • bambiexplorer

   Jeg skal ikke nægte at jeg er i mindretal, men jeg fatter simplethen ikke hypen. Det er som om en film med Mads Mikkelsen, i danskernes bog, per se er god, uanset hvad … (den sætning blev vist danglish-agtig).

Pin It on Pinterest