The King’s Man

af | 2022-02-01 | Film

I ONLY MAKE DECISIONS WHEN MY STOMACH IS FULL …

Vi havde endnu en gang fundet vej til Moviehouse, ovenpå Experimentariet i Hellerup. Denne gang for at se The King’s Man, der jo er en prequel til de to første Kingsman-film. Kystbanen var i udu, på grund af sygdom blandt lokoførerne og træer der var væltet ned på sporet. Ergo, jeg måtte sadle om, og var først fremme ved biografen et minut EFTER reklamerne var begyndt. Der er uhørt opførsel fra min side, og jeg skal gøre mit til at den fadæse ikke gentager sig. Så der var heller ikke tid til at shoppe slik og soda!

Oven i det, er jeg på grund af vintersløvhed kommet bagud med anmeldelser og alt muligt andet. Derfor bliver dette min hidtil korteste af slagsen. Jeg hører allerede jublen fra enkelte personager 😉

INTRO

I 1902 bliver Orlando Oxfords kone og Conrad Oxfords mor, Emily, ved en fejltagelse dræbt af snigskytter i, var det Afghanistan? Det kunne det meget vel have været, thi der har stort set altid været ballede det land! Anyways, vi springer frem til lige omkring starten af WW1 og alt er kaos. Den skrupskøre Rasputin og den sexede agent Mata Hari, gør der deres til forværre dette kaos.

Her I den første halvdel er scenerne, der bruges til at sætte baggrunden for hvorfor Orlando Oxford måtte opstarte den private agentvirksomhed The Kingsman, flotte, men også lidt kedelige, og man har en anelse svært ved at se hvad det hele skal gøre godt for …

The King's Man

… OR WHEN MY BALLS ARE EMPTY!

Først havde vi den rimeligt nyskabende Kingsman: The Secret Service så fulgte Kingsman: The Golden Circle som til tider var lidt for fjollet. Begge to indholdt dog, som også The King’s Man gør, flere absolut gode actionsekvenser. De tre – fire stykker der er i denne film, er sgu fede nok, men nogle af dem er altså også på grænsen til at blive lidt for tegneserieagtige!

CAST & CREW

Ralph Fiennes (Oxford), Djimon Hounsou (Shola) og Gemma Artherton (Polly), som er tre af de figurerer der er med til at starte the Kingsmen, spiller såmænd fint nok, men storspil er der ikke tale om. Filmens mere suspekte karakterer som Rhys Ifans (Rasputin), Charles Dance (Kichener), Morton (Matthew Goode), Valerie Pachner (Mata Hari) og Daniel Brühl (Hanussen) spiller generelt med en anelse mere pondus end the good guys, men kun lige akkurat.

Manden i instruktørstolen er, lige som ved de to første film i trilogien, Matthew Vaughn. Hans to første film, Layer Cake med Daniel Craig og Stardust med Claire Danes, var absolut fede film at starte sin instruktørkarriere med. Siden er det dog primært blevet til ligegyldige superheltefim.

BILLEDE & LYD

Faktisk synes jeg at den afsluttende actionsekvens på klippetoppen der i Kashmir blandt verdens mest adrætte bjerggeder er superfed. Altså den er alt for CGI’et og til tider way over the top. Men lige fra indflyvningen ved klippeformationen over Oxfords indædte fejde mod ledergeden til den afsluttende kamp omkring elevatoren, er det sgu hæsblæsende sjovt lavet.

KONKLUSION

The King’s Man er da, alt i alt, en ganske hæderlig origins storie. 131 minutter er måske lige i overkanten af hvad den noget tyndbenede historie kan holde til? Fire små stjerner kan det bliver til, og det er så nok med til at illustrere at der er to fulde måneder jeg har været i biffen sidst. Tak til Corona, antivaxxere og andre konspirationsteoretikere!

star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_greystar_grey

Læs mere om The King’s Man her.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest