A Quiet Place Part II

af | 2021-06-19 | Film

RUN!

Årets første film i Empire Bio, “I kid you not”, blev en snigpremiere på A Quiet Place Part II med muligheden for at se A Quiet Place først. Til den formidable pris af 100,- pr. snude, var der jo næste tale om et tilbud man ikke kunne sige nej til, selvom jeg så etteren ved premieren der for godt tre år siden og også siden har set den i TV. Det er dog en film der næsten skriger på at man ser den i biografen, for at opnå det fulde udbytte. Jeg skal undlade at, endnu en gang, gå for dybt ind i Empire Bios udvalg af drikkevarer og guf. Men lad mig blot stå fast, at det ikke blevet bedre end det var før COVID-19 😉

Bortset fra et indledende flashback til dag 1, forstætter A Quiet Place Part II cirka et sekund efter etteren sluttede, altså dag 474, kort tid efter at Evelyn har født sit barn og hendes mand har mistet livet i kampen mod monstrene med de store øren. På dag 1 får vi et kort indblik i hvad der skete den dag der jorden blev invaderet, og livet på vores lille grønne smørhul blev forvandlet til et mareridt. Anyways, Evelyn og hendes tre børn drager mod nord for at finde andre overlevende. De støder også ret hurtigt på en enkelt mand, som ikke livefrem byder dem velkommen. Han giver dem dog lov til at blive en dag, da han ser at Evelyn, som vi husker fra etteren, har fundet (et af) monstrenes svage punkter …

A Quiet Place Part II

SILENCE IS NOT ENOUGH …

A Quiet Place Part II, er vel som en enkeltstående film, hæderlig Sci-Fi action, men som (den svære) toer, mangler den godt nok en del. I de første ⅔ af filmen er der godt nok ikke megen udvikling … det er kort sagt mere af det samme. Med den store “fejl” at vi i etteren allerede har set monstrene i fuld figur, og ved hvad de kan. Altså, vi har meget langt fra at gøre med en sequel på niveau med Aliens (sequel til Alien) her. Aliens er så nok også den bedste sequel ever, uanset genre. I den sidste del af A Quiet Place Part II begynder der at ske lidt af den udvikling, man har siddet og sukket efter. Men der er, efter min overbevisning, slet ikke nok til at gøre filmen til rigtig god toer.

CAST & CREW

Emily Blunt var god i etteren, hun var god i Sicario og hun var god i Edge of Tomorrow (hvor en toer også skulle være på vej), men nogen fantastisk skuespiller bliver hun nok aldrig. Hun formår, selv ikke med Cillian Murphys (Dunkirk, Inception, 28 Days Later) hjælp, at få trukket denne toer ret meget over toere generelt … desværre. Det er som om Cillians kræfter er lidt spildte i denne film. Millicent Simmonds, datteren med cochlear implant (også i virkeligheden), som er nøglen til at de overlever etteren, er sammen med sønnen (Noah Jupe), vel egentlig også driveren bag at der sker noget i filmen, og måske bringer dem nærmere på en løsning af menneskehedens trængsler på sigt. Måske de to er filmens bedste del as castet?

Som lovet er Krasinski, bortset fra i dag 1-segmentet, ikke med i toeren, hvor han holder sig til instruktørstolen. Man kunne have håbet at det ville have frigivet mere energi, som han kunne bruge på rent faktisk at instruere. Det er desværre ikke tilfældet 🙁 Der er da et par gode jump scares, men det er vist også det.

BILLEDE & LYD

Det bedste ved A Quiet Place Part II er stadigvæk når der er HELT stille, altså primært når vi ser på handlingen med datterens øjne. Man bliver helt anspændt, tør næsten ikke at trække vejret, gnaske på sit slik og man frygter at ens mave begynder at rumle 🙂 Hen mod slutningen af filmen, hvor vi har opdaget en anden af monstrenes svagheder, får vi da lidt intens action, men det er for lidt, for sent. Monstrene, som sådan, er stadig fint lavet, men, ligesom etteren, er filmens budget vist ikke verdens største. Det kan man godt fornemme. Dog er min største anke ved filmen, vel nok de mange plothuller. Jeg er villig til at acceptere en vis mænge af disse ved denne type af film. Men jeg kommer altså lidt for mange gange til at sidde med spørgsmålet, “Hvad skete der lige her”? Jeg skal ikke spoile her, men det har især noget med tid, distance og position at gøre …

KONKLUSION – A QUIET PLACE

De foreløbige brugeranmeldelser på IMDb, som man nok ikke skal lægge alt for meget i, selv om der er over 33.000, giver toeren en højere score en etteren, hvilket er helt sort set fra mit synspunkt. Det eneste der kan forklare dette, er vel at vi har at gøre med den første sommer blockbuster-agtige film at gøre, siden COVID-19 brød ud. Anyhow, studierne har opfanget dette signal, og har allerede annonceret en treer, denne gang dog ikke med Krasinski i instruktørstolen. Uanset hvad det amerikanske publikum og studierne siger, så kan jeg ikke svinge mig op på mere end tre stjerner.

star_greystar_greystar_grey

Læs mere om A Silent Place Part IIIMDb.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest